FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet: Hrvatska - Francuska 35-32 (šira verzija)

ZAGREB, 5. veljače 2005. (Hina) - U drugom polufinalnom dvobojuSvjetskog rukometnog prvenstva, što se odžrava u Tunisu, Hrvatska jesa 35-32 (15-14) svladala Francusku.
ZAGREB, 5. veljače 2005. (Hina) - U drugom polufinalnom dvoboju Svjetskog rukometnog prvenstva, što se odžrava u Tunisu, Hrvatska je sa 35-32 (15-14) svladala Francusku.

Utakmica je igrana pred 7.000 gledatelja u dvorani "7. studenoga" u Radesu, a sudili su Ukrajinci Vakula i Ljudovik.

HRVATSKA: Šola, Losert, Kaleb 4, Balić 8, Lacković 3, Zrnić, Vori 5, Dominiković, Džomba 8 (1), Goluža, Šprem 1, Špoljarić, Metličić 6, Buntić

FRANCUSKA: Omeyer, Fernandez 2, Dinart, Burdet 5, Kervadec 2, Narcisse 4, Anquetil 5 (3), Girault, Karaboue, Karabatić 4 (1), Kempe 1, Richardson 1, Abati 1 (1), Guigou 7 (1)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Francuska 8 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Francuska 7 (6)

Hrvatska reprezentacija još jednom je u susret ušla uspavano i nedovoljno koncentrirano. Francuzi su dubokom 3-2-1 obranom natjerali suparnika na niz pogrešaka, pa su uvodne minute protekle u francuskoj dominaciji. U desetoj minuti "Tricolori" su imali četiri pogotka prednosti pa je Lino Červar bio prisiljen pozvati minutu odmora.

Međutim, sredinom prvog poluvremena kockice naše igre počele su se slagati, proradio je Vlado Šola i prednost Francuza počela se topiti. U 20. minuti hrvatska vrsta je uspjela izjednačiti (9-9), a potom i doći do prve prednosti u utakmici (10-9). U završnici prvog dijela imali smo i tri pogotka prednosti (15-12), no Francuzi su uspjeli smanjiti na pogodak zaostatka. Šola je u prvih 30 minuta sakupio 10 obrana, a raspoloženi su bili Balić sa pet, te Džomba sa četiri pogotka, a u sastav se nakon četiri propuštene utakmice vratio i Petar Metličić kod kojega je u prvom dijelu bila vidljiva nesigurnost.

No, nakon 10-ak minuta ravnopravne igre u drugom poluvremenu krenuo je hrvatski uragan. Zahvaljujući odličnoj igri u obrani i brojnim blokiranim udarcima Francuza, naši rukometaši počeli su brzim protunapadima graditi prednost.

Ključni trenutak možda se dogodio u 42. minuti kada je ponajbolji francuski igrač Jackson Richardson grubim prekršajem pokušao spriječiti Mirzu Džombu da postigne gol iz kontre. Ne samo da je Džomba postigao pogodak za 25-21, već je i Richardson dobio dvije minute kazne, a usto i ozlijedio rame, te se više nije vraćao u igru.

Bez Richardsona francuski napad bio potpuno bezidejan, te je naša prednost rasla iz minute u minutu, sve do 52. minute kada je bilo 32-24.

U samoj završnici naši reprezentativci su se prilično opustili, dozvolili Francuzima da se dvije minute prije kraja približe na 33-31, no ipak nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti svjetskim prvacima i olimpijskim prvacima.

Hrvatska će u finalu u nedjelju igrati protiv Španjolske s početkom u 17.30 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙