FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Nitko ne može biti izvan zakona

KARLOVAC, 5. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanaderizjavio je u subotu da "nitko, pa ni general Ante Gotovina, ne možebiti izvan zakona".
KARLOVAC, 5. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je u subotu da "nitko, pa ni general Ante Gotovina, ne može biti izvan zakona".

"Na jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost zaključeno je da vladavina prava nema alternativu i nitko, ma kakve zasluge imao za Hrvatsku, kakve nesumnjivo ima general Ante Gotovina, ne može biti izvan zakona", rekao je premijer Sanader novinarima u Karlovcu, gdje je sudjelovao na seminaru o socijalnom partnerstvu.

Ocijenio je da je sjednica održana u petak bila "izuzetno dobra", te naglasio da se Zakon o suradnji s Haagom mora poštivati, jer postoji optužnica zbog koje general Gotovina mora u Haagu objasniti svoju ulogu u Domovinskom ratu.

Suradnju s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem premijer Sanader je na novinarski upit ocijenio "vrlo dobrom".

"Nakon parlamentarnih izbora sreli smo se već tri puta i svakako treba izuzeti sve ono što se događalo u predsjedničkoj kampanji", rekao je.

Odgovarajući na pitanje o tome hoće li "primirje" HDZ-a i SDP-a trajati i nakon 17. ožujka, kada se očekuje početak pregovora s Europskom unijom, premijer Sanader je rekao da "u Hrvatskoj treba naučiti da glavni akteri u politici mogu oko zajedničkih tema postići suglasje" i da to nije čudno.

"Nisam znao da danas u Karlovcu boravi i predsjednik SDP-a Ivica Račan, ali mogu reći da na državnoj razini nema koalicije sa SDP-om, a ogranci na lokalnoj razini mogu koalirati", rekao je predsjednik Vlade.

Na pitanje znači li to da HDZ može na lokalnoj razini koalirati sa SDP-om, premijer Sanader je odgovorio da "može sa svim demokratskim strankama u Republici Hrvatskoj".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙