FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP: Datum ulaska Hrvatske u EU ne treba vezati uz druge zemlje

ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Članovi vanjskopolitičkog odboraEuropskog parlamenta izrazili su zadovoljstvo zbog najavljenog početkapregovora o članstvu u EU s Hrvatskom, istaknuvši da datum pristupane bi smio biti povezan ni s jednom drugom zemljom.
ZAGREB, 3. veljače 2005. (Hina) - Članovi vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta izrazili su zadovoljstvo zbog najavljenog početka pregovora o članstvu u EU s Hrvatskom, istaknuvši da datum pristupa ne bi smio biti povezan ni s jednom drugom zemljom.

U srijedu usvojenom prijedlogu rezolucije, o kojoj će Parlament u sljedećih nekoliko tjedana glasovati na plenarnoj sjednici, kaže se da bi Hrvatska trebala u potpunosti surađivati s Haškim sudom, riješiti pogranične sporove sa Slovenijom, uložiti veće napore kako bio olakšala povratak izbjeglica i zajamčila pravičnija i učinkovitija domaća suđenja za zločine počinjene tijekom rata.

Vanjskopolitički odbor je pozvao pozvao je EU da usvoji jasniju strategiju za balkansku regiju i omogući integracijsku strategiju "korak-po-korak", a zemlje regije da same koordiniraju bolje svoju regionalnu infrastrukturu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙