FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 3. veljače

ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 4. veljače.
ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 4. veljače.

ZAGREB - Na redovitoj sjednici Vlade RH bit će Konačni prijedlog zakona o obveznim odnosima kojim će se, uz ostalo, urediti pitanje kamata tako da će se zakonske zatezne kamate vezati uz eskontnu stopu Hrvatske narodne banke. Tim zakonom će se ograničiti i najviša ugovorna kamatna stopa. Odredbe o kamatama iz novog zakona primjenjivale bi se za dvije godine, a do tada bi vrijedio postojeći Zakon o kamatama. Novi zakon predviđa novine vezane i za naknadu nematerijalne štete, pa bi primjerice u slučajevima ozljeda u prometnim nesrećama kamata počela teći danom podnošenja tužbe, te neke nove institute, kao što su ugovori o posudbi i darovanju, o doživotnom i dosmrtnom osiguranju i slično. Koje će se teme još naći pred članovima Vlade, odlučit će uži kabinet koji se sastaje prijepodne, a za koji je pripremljen i Nacionalni program psihosocijalne i zdravstvene pomoći stradalnicima iz Domovinskog rata, (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, u 13 sati).

ZAGREB - U nastavku 12. sjednice Hrvatskog sabora zastupnici će nastaviti raspravu o HDZ-ovu prijedlogu osnivanja istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi jesu li Zlatko Tomčić (HSS) i Radimir Čačić (HNS) u vrijeme dok su obnašali dužnosti predsjednika Sabora, odnosno ministra graditeljstva, obnove i razvitka, bili u sukobu interesa. Na dnevnom su redu tekuće sjednice i prijedlozi osnivanja još dvaju istražnih povjerenstava: povjerenstva za utvrđivanje okolnosti poništenja prvog natječaja za dodjelu koncesije za trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj te povjerenstva koje bi trebalo ispitati jesu li agenti POA-e prekršili zakon ispitujući novinarku Helenu Puljiz, (Hrvatski sabor- Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, u 9,30 sati).

ZAGREB - Članovi Kluba zastupnika HSLS-a i Zlatko Kramarić (LS) će na konferenciji za novinare govoriti o Prijedlogu zakona o neposrednom izboru lokalnih dužnosnika, (Hrvatski sabor, dvorana Ivan Kukuljević, u 12 sati).

ZAGREB - Tribina DC-a na temu "Sprječavanje korupcije", o čemu će govoriti i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt, (Kulturno-informativni centar, Preradovićeva 5, u 19 sati).

MALINSKA - Seminar o provedbi programa održivog razvitka hrvatskih otoka, u organizaciji Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka počet će u Hotelu "Malin", a otvorit će ga ministar Božidar Kalmeta. Na seminaru će sudionici predstaviti više programa održivog razvitka otoka, definirati način njihove provedbe i odrediti provoditelji tih programa, (u 9 sati).

VUKOVAR - Predstavljanje projekta "Turistički razvoj istočne Slavonije", u kojem su sudjelovali Vukovarsko-srijemska županija, gradovi Vukovar i Ilok, Institut za turizam Hrvatske te austrijsko ministarstvo vanjskih poslova (palača Srijem u Vukovaru, u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Sveti Jose Maria Escriva de Balaguer", koja govori o nauku tog utemeljitelja katoličke svjetovne ustanove posvećenog života - Opus Dei (lat. djelo Božje), (Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, u 19 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare dvoje preživjelih u tsunamiju - Jurica Caha i Kristina Pucko - izvijestit će o svom ponovnom odlasku u Šri Lanku gdje ovaj put idu kao volonteri Hrvatskog Caritasa mjesec dana pomoći stradalnicima, (Hrvatska biskupska konferencija, Kaptol 22, 11 sati).

RIJEKA - Premijera mjuzikla "Jalta, Jalta" u riječkom HNK Ivana pl. Zajca bit će održana pod dirigentskim vodstvom Alana Bjelinskog i u režiji bugarskog redatelja Boyka Bogdanova, uoči 60. obljetnice povijesne konferencije na Jalti održane od 4. do 11. veljače 1945., (19,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Australski Hrvati: Mitovi i stvarnost" Borisa Škvorca (Hrvatska matica iseljenika, Trg S. Radića 3, u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙