FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksplozija ručne bombe u solinskoj tvornici cementa

SPLIT,2. veljače 2005.(Hina) - U solinskoj tvornici cementa "10.kolovoz" eksplodirala je zaostala improvizirana ručna bomba tzv."škveranka", kakve su se tu proizvodile početkom Domovinskog rata. Ueksploziji nitko nije ozlijeđen, a počinjena je manja šteta,izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.
SPLIT,2. veljače 2005.(Hina) - U solinskoj tvornici cementa "10. kolovoz" eksplodirala je zaostala improvizirana ručna bomba tzv. "škveranka", kakve su se tu proizvodile početkom Domovinskog rata. U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a počinjena je manja šteta, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Eksplozija bombe dogodila se jučer u 15,35 sati u tokarskoj radionici tvornice cementa, kada u prostoriji nije bilo nikoga. Razbijeno je 26 prozorskih stakala, a manje je oštećen i namještaj u radionici.

Prema rezultatima policijskog očevida, najvjerojatnije je došlo do samoaktiviranja zaostale bombe, kakve su se u toj radionici proizvodile 1991. godine. Na mjestu događaja pronađene su krhotina bombe, a na metalnom ormaru jedno prazno metalno kućište.

Policija nije izvijestila postoji li u radionici još takvih bombi.

Šteta se procjenjuje na oko pet tisuća kuna.

Službenici solinske policije provode istragu kako bi utvrdili odgovornost za eksploziju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙