FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biciklizam: Phonak vraćen u "Pro Tour"

LONDON, 1. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Švicarska profesionalnabiciklistička momčad Phonak uvrštena je u najjači biciklistički razred"Pro Tour" nakon što je Sportski arbitražni sud (CAS) u Lauseannipozitivno riješio njezinu žalbu na odluku Međunarodnog biciklističkogsaveza (UCI) koji ju je u studenome izbacio iz "Pro Toura" zbogproblema s dopingom.
LONDON, 1. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Švicarska profesionalna biciklistička momčad Phonak uvrštena je u najjači biciklistički razred "Pro Tour" nakon što je Sportski arbitražni sud (CAS) u Lauseanni pozitivno riješio njezinu žalbu na odluku Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) koji ju je u studenome izbacio iz "Pro Toura" zbog problema s dopingom.

Prošle godine su, naime, trojica vozača Phonaka bila pozitivna na doping kontrolama, olimpijski pobjednik na kronometar iz Atene Amerikanac Tyler Hamilton, drugoplasirani s prošlogodišnje "Vuelte" Španjolac Santiago Perez, te Švicarac Oscar Camenzind.

No, prema odluci CAS-a Phonaku je uskraćena mogućnost pravednog saslušanja u vezi s mogućim ostankom u "Pro Touru", dok su postupci momčadi u vezi dopinških slučajeva bili brzi i primjereni. Naime, sva trojica vozača otpuštena su.

Nakon ovakve odluke CAS-a momčad Phonaka moći će nastupiti na svim najvećim svjetskim utrkama u ovoj godini uključujući "Tour de France".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙