FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet bez zastoja

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Ponovno je uspostavljen promet na nadionici Podravske magistrale (D2) Đurđevac-Virje, izvijestio jeHrvatski autoklub u 17,15 sati.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Ponovno je uspostavljen promet na na dionici Podravske magistrale (D2) Đurđevac-Virje, izvijestio je Hrvatski autoklub u 17,15 sati.

U većem dijelu države, osim u Istri, Dalmaciji te na Kvarneru kolnici su vlažni i skliski, vozi se uz dobru vidljivost i bez zastoja. Svi važniji cestovni pravci su očišćeni i prohodni za sve kategorije vozila, osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama D32 Drežnica-Jezerane i D42 Saborsko-Poljanak-Selište gdje vrijedi zabrana prometovanja.

Vozila iznad 5 tona još ne mogu koristiti ŽC Kutjevo-Orahovica.

U Gorskome kotaru, Lici i Slavoniji još ima mjestimično ugaženog snijega na pojedinim cestama, osobito na istaknutim dijelovima kolnika (kao što su nagibi, prijevoji, mostovi, nadvožnjaci i vijadukti).

Do 4. veljače predviđeno je razminiranje na širem području Zadra. Od 7 do 17 sati bit će zatvoren čvor Zadar 1, na autocesti A1 Split-Zagreb, pa će se promet preusmjeravati na čvor Zadar 2. Promet na relaciji Gračac-Zadar i obratno odvijat će se smjerom Gračac-Zaton Obrovački-Obrovac-Karin-Pridraga-Zemunik-Zadar. Promet iz smjera Rijeke prema Benkovcu, i obrnuto, preusmjeravat će se na Posedarje-Novigrad-Pridraga-Benkovac. Za potrebe lokalnog stanovništva vozila će se propuštati svakog punog sata po 15 minuta. Promet na relaciji Rijeka-Zadar i obrnuto može ići relacijom: Rijeka-čvor Maslenica-Posedarje-Novigrad-Pridraga-Benkovac.

Dozvoljen je promet svim kategorijama vozila, uz obaveznu zimsku opremu, na slijedećim cestama: D25 Korenica-Gospić-Karlobag, D506 Dobroselo-Mazin, D218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani, D522 Udbina-Lovinac. Dok županijskom cestom Bjelopolje-Frkašić-Donji Lapac prometuju samo osobna vozila.

Odroni zemlje i kamenja mogući su kroz usjeke Jadranske i Ličke magistrale, te duž Istarskog ipsilona.

Na graničnim prijelazima Macelj i Bregana pojačan je izlaz teretnih vozila, na ostalim prijelazima nema čekanja na prijelaz granice.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙