FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuvajtski parlament dao dodatne ovlasti snagama sigurnosti

KUVAJT-parlament-islamistiKuvajtski parlament dao dodatne ovlasti snagama sigurnostiKUVAJT, 1. veljače 2005. (Hina/AFP) - Kuvajtski parlament odobrio je uutorak prijedlog zakona kojim se snagama sigurnosti koje tragaju zapristašama Al-Qaide daju dodatne ovlasti za pretraživanje kuća izaplijenu neovlaštenog oružja, navode zastupnici i dužnosnici.
KUVAJT, 1. veljače 2005. (Hina/AFP) - Kuvajtski parlament odobrio je u utorak prijedlog zakona kojim se snagama sigurnosti koje tragaju za pristašama Al-Qaide daju dodatne ovlasti za pretraživanje kuća i zaplijenu neovlaštenog oružja, navode zastupnici i dužnosnici.

Zakon je izglasao parlament na sedmosatnoj izvanrednoj sjednici posvećenoj raspravi o sigurnosnom stanju i o porastu islamskog ekstremizma, istaknuli su za glasila zastupnici i vladini dužnosnici.

Zakon dolazi u prilikama višestrukih krvavih sukoba između snaga sigurnosti i islamskih aktivista, a u najnovijem napadu koji se dogodio u ponedjeljak ubijena su petorica sumnjivaca za kojima se traga, među kojima je jedan Saudijac i jedan kuvajtski civil.

Zakon čije će se važenje produljivati svake godine mora još potvrditi državni poglavar, a na snagu će stupiti mjesec dana nakon objavljivanja u službenim novinama.

Od 10. do 31. siječnja u Kuvajtu su se dogodila četiri oružana sukoba u kojima je smrtno stradalo ukupno 13 ljudi, među kojima osam islamista i tri policajca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙