FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri ubijene osobe u mafijaškom ratu u Napulju

RIM, 1. veljače 2005. (Hina) - Četiri osobe ubijene su u samo jednomdanu u međumafijaškom ratu u Napulju, javili su u utorak talijanskimediji.
RIM, 1. veljače 2005. (Hina) - Četiri osobe ubijene su u samo jednom danu u međumafijaškom ratu u Napulju, javili su u utorak talijanski mediji.

Tri osobe ubijene su u noći između ponedjeljka i utorka, a jedna je ubijena u utorak ujutro u gradskoj četvrti Secondigliano i Scampia. Navodno je riječ o sukobu članova mafijaškog klana koji se želi odvojiti od klana Di Lauro s mafijašima vjernima njihovu šefu Paolu di Lauru.

Unutarmafijaški rat, otvoren u ljeto prošle godine, vodi se za osvajanje tržišta droge nakon što je talijanska istraga donijela odluku o zapljeni dobara Paola Di Laura, za kojim se još uvijek traga. Prošle je godine u tome ratu poginulo 135 osoba, a u ovoj, s ova četiri ubojstva, bilo je 17 mrtvih.

Trojica ubijenih tijekom noći - Antonio Patrizio, Giovanni Orabona i Giuseppe Pizzone - imali su od 23 do 25 godina. U utorak ujutro ubijen je Vittorio Bevilacqua (64), otac jednog člana mafije.

Unatoč najavama talijanskih snaga sigurnosti da će bolje nadzirati napuljske četvrti u kojima ratuju mafijaši, val nasilja ne prestaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙