FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rezervni vratar Dynama iz Dresdena Krešić priznao da je primio novac

DRESDEN, 1. veljače 2005. (Hina/DPA) - Vezano uz skandal namještanjautakmica u njemačkom nogometu rezervni vratar drugoligaša Dynama izDresdena Ignac Krešić priznao je da je primio novac od nepoznate osobeza pobjedu svoje ekipe, objavila je danas njemačka novinska agencijaDPA.
DRESDEN, 1. veljače 2005. (Hina/DPA) - Vezano uz skandal namještanja utakmica u njemačkom nogometu rezervni vratar drugoligaša Dynama iz Dresdena Ignac Krešić priznao je da je primio novac od nepoznate osobe za pobjedu svoje ekipe, objavila je danas njemačka novinska agencija DPA.

U pitanju je utakmica treće lige iz lipnja 2003., kada je Dynamo pobijedio Preussen Muenster 3-2. Krešić je navodno primio 15.000 eura, koje je podijelio sa suigračima.

Krešić je drugi nogometaš koji je priznao da je primio novac. U ponedjeljak je kapetan trećeligaša Paderborna Nizozemac Thijs Waterink potvrdio da je uoči dvoboja Njemačkog kupa protiv prvoligaša HSV-a primio od nepoznate osobe 10.000 eura. Paderborn je u kolovozu prošle godine u 1. kolu Njemačkog kupa pobijedio HSV 4:2, nakon što su mu dosuđena dva sumnjiva 11-erca.

Njemački dnevnik "Bild" objavio je u utorak imena 13 ljudi i četiri nogometna kluba koje se sumnjiči za sudjelovanje u aferi s namještanjem utakmica. Među imenovanima su i Waterink te Krešić, te klubovi Dynamo Dresden, Paderborn, Energie Cottbus i SC Chemnitz. "Bild" ističe da je podatke o osoboma i klubovima koje se povezuje s namještanjem rezultata dao nogometni sudac Robert Hoyzer u svom iskazu istražeiteljima u Berlinu. Od tih 13 osoba devetorica su igrači, trojica su nogometni suci, a jedan od njih je klupski dužnosnik.

Skandal vezan uz namještanje nogometnih utakmica izbio je nakon što je nedavno otkriveno da je 25-godišnji sudac Robert Hoyzer utjecao na rezultat utakmica na koje se kladio. Hoyzer, koji je prvotno tvrdio da je nevin, ubrzo je priznao da je sudjelovao u namještanju rezultata, te da je za to primio novac. Tužiteljstvo u Berlinu pokrenulo je istragu, a Hoyzer je dobio status glavnog svjedoka. Prema objavljenom u medijima, sudac Hoyzer navodno je imao redovite kontakte s članovima hrvatskog podzemlja u Berlinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙