FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Počelo prebrojavanje glasova na državnoj razini

BAGDAD, 1. veljače 2005. (Hina/AFP) - Prebrojavanje glasova sairačkih izbora na državnoj razini počelo je u utorak ujutro unacionalnom centru kojeg je postavilo Izborno povjerenstvo u svomsjedištu u Bagdadu, rekao je jedan dužnosnik povjerenstva.
BAGDAD, 1. veljače 2005. (Hina/AFP) - Prebrojavanje glasova sa iračkih izbora na državnoj razini počelo je u utorak ujutro u nacionalnom centru kojeg je postavilo Izborno povjerenstvo u svom sjedištu u Bagdadu, rekao je jedan dužnosnik povjerenstva.

"Prebrojavanje je počelo u 6 sati po srednjoeuropskom vremenu u nazočnosti promatrača i novinara", rekao je Adel al-Lami.

Prvo su listići ručno prebrojani u svakom biračkom uredu, a zatim će se rezultati i listići poslati u nacionalni centar u Bagdad na drugo prebrojavanje.

Povjerenstvo je najavilo da će više od 200 djelatnika raditi od 0 do 24 na uvođenju rezultata u 80 računala. Tim ritmom će definitivni rezultati biti poznati za 7 do 10 dana.

Sadašnja vlada će ostati u funkciji sve dok Izborno povjerenstvo ne potvrdi definitivne rezultate, dodao je Lami.

Milijuni Iračana su glasali u nedjelju kako bi izabrali 275 članova Nacionalne skupštine, članove 18 Vijeća pokrajina, a oni koji žive u Kurdistanu 111 članova parlamenta njihove autonomne regije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙