FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vitalij Kličko protiv Rahmana 7. svibnja

NEW YORK, 30. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Ukrajinski boksač VitalijKličko branit će naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBCverziji 7. svibnja ove godine u njurorškom Madison Square Gardenu.Protivnik će mu biti bivši svjetski prvak Hasim Rahman.
NEW YORK, 30. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Ukrajinski boksač Vitalij Kličko branit će naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji 7. svibnja ove godine u njurorškom Madison Square Gardenu. Protivnik će mu biti bivši svjetski prvak Hasim Rahman.

Rahman se proslavio 2001., kada je iznenadio najboljeg boksača posljednjeg desetljeća Britanca Lennoxa Lewisa. Priliku da se ponovno bori za naslov Rahman je izborio pobjedom protiv Kalija Meehana u studenome prošle godine.

Vitalij Kličko postao je prvak u teškoj kategoriji nakon što je prošle godine karijeru okončao Lennox Lewis. Prvu obranu naslova Ukrajinac je imao prošlog mjeseca kada je u Las Vegasu u osmoj rundi nokautirao Britanca Dannya Williamsa.

Do kraja 2006. vjerojatno će se znati tko će ujediniti titule u teškoj kategoriji, odnosno tko će se moći kititi naslovom apsolutnog prvaka. Prije toga na rasporedu je niz zanimljivih borbi. Ove godine, 16. travnja, prvak po WBO verziji Lamon Brewster boksat će protiv Poljaka Andrewa Golote, a tva tjedna kasnije branitelj naslova u WBA verziji Amerikanac John Ruiz sučelit će se sa sunarodnjakom Jamesom Toneyem.

U studenome ove godine u ring bi trebao ući i Vitalijev brat Vladimir Kličko, koji će boksati sa svjetskim prvakom po IBF verziji Chrisom Byrdom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙