FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irački pobunjenici pojačali napade uoči izbora

BAGDAD, 29. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Osam je osoba poginulo usamoubilačkom napadu, a tri su vojnika stradala u granatiranju iračkevojne baze u subotu, u ratu kojeg su pobunjenici objavili prvimiračkim demokratskim izborima predviđenima za nedjelju.
BAGDAD, 29. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Osam je osoba poginulo u samoubilačkom napadu, a tri su vojnika stradala u granatiranju iračke vojne baze u subotu, u ratu kojeg su pobunjenici objavili prvim iračkim demokratskim izborima predviđenima za nedjelju.

Samoubojica se raznio ispred zajedničkog američko-iračkog sigurnosnog centra u Khanaquinu, sjeveroistočno od Bagdada blizu granice s Iranom i u tom je napadu poginulo osam osoba.

Samoubilački napad se dogodio nedugo nakon što je granatirana iračka vojna baza u gradu Duluiyi, sjeverno od Bagdada, pri čemu su poginula tri vojnika, a četiri su ranjena.

Tijela trojice iračkih građevinara pronađena su u gradu Baladu sjeverno od Bagdada, objavila je policija. Tri su muškarca oteta prije tjedan dana.

Američka je vojska ubila dva Iračana blizu grada Ramadija, javlja agencija Reuters pozivajući se na izjave očevidaca. Okolnosti ovog napada nisu poznate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙