FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijani traže istragu zbog skandala s mjerenjem vremena u Schladmingu

RIM, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Talijanskog savezaza zimske sportove Gaetano Coppi pozvao je Svjetsku skijaškufederaciju (FIS) da provede istragu povodom skandala s mjerenjemvremena, koji se je dogodio u utorak na muškoj slalomskoj utrciSvjetskog kupa u austrijskom Schladmingu.
RIM, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Talijanskog saveza za zimske sportove Gaetano Coppi pozvao je Svjetsku skijašku federaciju (FIS) da provede istragu povodom skandala s mjerenjem vremena, koji se je dogodio u utorak na muškoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu.

"FIS mora otvoriti istragu. Sljedećih dana razgovarat ću s predsjednikom FIS-a Gianfrancom Kasperom i predstavnicima drugih skijaških saveza", izjavio je Coppi za današnje izdanje talijanskog sportskog dnevnika "La Gazzettu dello Sport".

Austrijski skijaški savez je uoči ove sezone sklopio ugovor sa Siemensom, koji je postao službeni mjeritelj vremena na svim utrkama Svjetskog kupa u Austriji, osim one u Kitzbuehelu. Također, švicarski Swatch, koji je proteklih sezona odlično obavljao taj posao, povukao se iz Svjetskog kupa, a mjerenje vremena preuzela je malo poznata talijanska tvrtka Delta Tre.

Coppi tvrdi da Austrijanci imaju preveliki utjecaj u Svjetskom kupu i kaže: "Postoji veliki finacijski interes, a na skijanje je pala sjena koju treba što prije ukloniti".

Početak druge vožnje slaloma u Schladmingu kasnio je pola sata zbog krivo izmjerenih vremena dvojice vodećih skijaša nakon prve vožnje, Talijana Giorgia Rocce i Austrijanca Manfreda Prangera. Novim mjerenjem Roccino vrijeme povećano je za 50, a Prangerovo za 61 stotinku. Pranger je na kraju slavio pobjedu, dok je Rocca u drugoj vožnji napravio veliku grešku te je završio na 21. mjestu.

Talijani su odmah nakon utrke uložili žalbu, ali je ona odbijena. Bijesan je bio i Rocca.

"Ako niste Austrijanac, nitko vas ne 'šljivi'. To je kao mafija", izjavio je Rocca nakon utrke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙