FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praizvedbe u veljači u riječkom, zagrebačkom, splitskom i osječkom HNK

ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - U nacionalnim kazališnim kućama uRijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku u veljači su na rasporedu praizvedbetriju baleta, po dviju opera i drama i jedan musical.
ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - U nacionalnim kazališnim kućama u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku u veljači su na rasporedu praizvedbe triju baleta, po dviju opera i drama i jedan musical.

Musical "Jalta Jalta" autora Milana Grgića i Alfia Kabilja HNK "Ivana pl. Zajca" u Rijeci svojoj publici premijerno nudi 3. veljače. Za riječku praizvedbu musical će režirati bugarski redatelj Bojko Bogdanov, a otpjevat će ga i otplesati, uz ostale, Leonora Surian, Žanamari Lalić, Olivera Baljak, Davor Jureško, Galliano Pahor i drugi.

Riječki HNK 25. veljače u koreografskoj i redateljskoj obradi Staše Zurovca priređuje i balet "Marquezomanija" nadahnut djelima jednog od najvećih živućih pisaca i nobelovca Gabriela Garcie Marqueza.

Za 12. veljače Opera HNK u Zagrebu priređuje praizvedbu "Tristana i Izolde" Richarda Wagnera u režiji gosta iz Njemačke Jochena Zoernera Erba i pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka.

U predstavi će nastupiti, uz ostale, Neven Belamarić, Ivan Gržanić, Ivanka Boljkovac, Martina Tomčić, Saša Ivaci, Damir Fatović i drugi.

Balet zagrebačke nacionalne kazališne kuće 26. veljače sprema i praizvedbu Silfida/La Sylphide Hermanna Severina Lovenskjolda. Bit će to prva izvedba "Silfide" na zagrebačkoj baletnoj pozornici i to u koreografiji Normana Dixona, a orkestrom će ravnati maestro Davor Krnjak.

Baletni ansambl splitskog HNK 11. veljače prikazat će "Don Quixotea" skladatelja Ludwiga Minkusa. Koreografiju za tu praizvedbu potpisuje Valentina Ganibalova, a orkestrom ravna Ivan Repušić.

Splitski HNK će 26. veljače publici ponuditi i praizvedbu suvremenoga čileanskog dramatičara Egona Wolffa "Cvijeće od papira" u redateljskoj obradBi Ivana Plazibata, s Andrijanom Vicković i Elvisom Bošnjakom u glavnim ulogama.

Već sljedećI dan, 27. veljače, opera splitskog HNK premijerno izvodi "Luisu Miller" Giuseppea Verdija u režiji Petra Selema i pod ravnanjem Ive Lipanovića. Uz ostale, operu će odigrati i otpjevati Ivica Čikeš, Branko Robinšak, Martina Tomčić, Paolo Coni, Ante Jerkunica i drugi.

Drama HNK u Osijeku 25. veljače publici nudi praizvedbu tragedije u tri čina "Vodena koka" Stanislawa Ignacya Witkiewicza u redateljskoj obradbi Damira Munitića, te s Davorom Panićem, Ivanom Glowatzkym, Nikšom Butijerom, Tatjanom Bertok-Zupković i drugima u naslovnim ulogama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙