FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Koreja smanjila dopuštene dnevne količine hrane

SEUL, 25. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Sjeverna Koreja smanjila jednevno dopuštene porcije žitarica za svoje građane na 250 grama, štoje polovica preporučene količine za odrasle osobe, objavio je u utorakSvjetski program za hranu (WFP).
SEUL, 25. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Sjeverna Koreja smanjila je dnevno dopuštene porcije žitarica za svoje građane na 250 grama, što je polovica preporučene količine za odrasle osobe, objavio je u utorak Svjetski program za hranu (WFP).

Porcije, propisane za oko 16 milijuna ljudi, dosad su iznosile 300 grama dnevno. Nove količine, koje se dodaju proizvodima kao što su ulje i grah, predstavljaju tri četvrtine preporučenih količina, rekao je dužnosnik WFP-a za Sjevernu Koreju Richard Ragan.

Odluka bi trebala ostati na snazi do lipnja, rekao je, objašnjavajući da su takve promjene u toj zemlji redovite.

Prema WFP-u, gotovo 16 milijuna stanovnika Sjeverne Koreje, od ukupno 23 milijuna, živi u gradovima i ovisi o državno propisanim porcijama hrane.

Preostalih sedam milijuna stanovnika preživljava zahvaljujući poljoprivrednim zadrugama u kojima rade, a koje im dopuštaju da zadrže dio proizvedne hrane, odnosno oko 600 grama dnevno po osobi.

WFP osigurava pomoć u hrani za više od šest milijuna stanovnika Sjeverne Koreje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙