FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Predsjednik Bush kandidat za "Zlatnu malinu"

NEW YORK, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge W. Bush nominiran je u kategoriji "najgoreg glumca" za svoju"ulogu" u dokumentarnom filmu Michaela Moora "Fahrenheit 9/11" i, posvemu sudeći, veliki je favorit za glumačku "Zlatnu malinu 2004".
NEW YORK, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush nominiran je u kategoriji "najgoreg glumca" za svoju "ulogu" u dokumentarnom filmu Michaela Moora "Fahrenheit 9/11" i, po svemu sudeći, veliki je favorit za glumačku "Zlatnu malinu 2004".

U oporbi sa Oscarom dan prije proglašenja najprestižnijih filmskih nagrada "nagrađuju" se i najgori filmovi i glumci u protekloj godini. Tradicionalni izbor za tzv. "Zlatnu malinu" održava se od 1980., a ovo je prvi puta da se jedan američki predsjednik nominira u bilo kojoj kategoriji. Zajedno sa Bushem, u konkurenciji je i buduća državna tajnica Condoleezza Rice, također u Mooreovom dokumentarcu, koja bi mogla pobijediti u kategoriji "najgore ženske sporedne uloge".

Inače, najgori fim godine je "Catwoman" sa Halle Bery, koji ima čak sedam nominacija, a samo jednu manje dobio je "Aleksandar" Olivera Stonea, između ostalih i za najgoru glavnu glumicu (Angelina Jolie).

Za razliku od Oscara, dobitnici "Zlatne maline" ne dolaze osobno preuzeti nagrade, a umjesto skupocjenog zlatnog kipića dijele se kričave plastične maline, vrijedne po 4,97 USD svaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙