FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Zeland mijenja zastavu?

AUCKLAND, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Novi Zeland bi nakon 105godina mogao promijeniti državnu zastavu koja sadrži britanski simbol"Union Jacka" i toliko je slična australskoj da je mnogi stranci i nerazlikuju.
AUCKLAND, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Novi Zeland bi nakon 105 godina mogao promijeniti državnu zastavu koja sadrži britanski simbol "Union Jacka" i toliko je slična australskoj da je mnogi stranci i ne razlikuju.

Pokretačica kampanje Cath Tizard već je sa suradnicima započela sa skupljanjem najmanje 300.000 potpisa, koliko je potrebno da se o promjeni zastave odlučuje na referendumu.

"Novi Zeland više nije britanska kolonija, neovisni smo već 57 godina i iako još uvijek priznajemo britansku kraljicu za monarha, držimo da je potrebno mijenjati zastavu sa simbolom Union Jacka, kazala je Tizared, pozivajući se na primjer Kanade, također bivše britanske kolonije koja je prije 40 godina dobila novu zastavu sa prepoznatljivim javorovim listom.

Novozelanska zastava ima četiri zvijezde u gornjem lijevom kutu, a australska je gotovo identična, samo sa dvije zvijezdice više koje simboliziraju šest australskih država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙