FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 25. siječnja

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 25. siječnja.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 25. siječnja.

ZAGREB - U zagrebačkom hotelu "Sheraton" održava se sastanak ministara obrane Američko-jadranske povelje. Osim zemalja potpisnica povelje (Hrvatska, Makedonija, Albanija i SAD) sudjelovat će i desetak izaslanstava ministarstava obrane zemalja regije. Sastanak je dio redovitog dijaloga pokrenutog 2003. godine, a bit će posvećen razmjeni stajališta o sigurnosti u jugoistočnoj Europi i reformi obrambenih sustava. (Hotel "Sheraton", početak u 9.40 sati, konferencija za novinare predviđena je u 12.15 sati).

PARIZ - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, koji boravi u službenom posjetu Parizu, posjetit će Versailles u kojem ponekad, kada se radi o izrazito važnim pitanjima, zajedno zasjedaju Nacionalna skupština i Senat. Tijekom dana Šeks će sudjelovati na "aktualnom satu" u Nacionalnoj skupštini, a potom ga očekuju susreti s predsjednicima klubova zastupnika.

DEN HAAG - Suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću, optuženom za zločine protiv čovječnosti počinjene u Hrvatskoj i na Kosovu te za genocid u BiH, nastavlja se pred Haškim sudom izvođenjem novog svjedoka obrane. U ponedjeljak je višednevni iskaz završio bivši potpredsjednik vlade Srbije Ratko Marković koji je u svom svjedočenju tvrdio kako Srbija nije nikada sudjelovala u pregovorima o podjeli BiH već se zauzimala za njezino očuvanje u sastavu bivše države.

BEOGRAD - Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn u posjetu Beogradu. Izaslanstvo EU-a, koje predvodi Rehn, trebalo bi vlastima u Beogradu prenijeti neophodnost ostvarivanja napretka Srbije i Crne Gore u pridruživanju EU-u, te neophodnost pune suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu. Izaslanstvo će se sastati s predsjednikom državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozarom Marovićem, predsjednicima Srbije i Crne Gore Borisom Tadićem i Filipom Vujanovićem, premijerima Srbije i Crne Gore Vojislavom Koštunicom i Milom Đukanovićem, te ministrom za ljudska i manjinska prava SCG Rasimom Ljajićem.

BERLIN - U Njemačkom kazalištu u Berlinu svečano se obilježava 60. godišnjica oslobođenja nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz. Svečanosti će nazočiti njemački kancelar Gerhard Schroeder.

STRASBOURG - Novi ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko obraća se Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

LOS ANGELES - Objava nominacija za 77. dodjelu Oscara.

DEŽURNI U VPR-U:

Noć: Robertino Šalinović

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Nataša Barac

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙