FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder: Njemačka neće čekati EU da doprinese boljim vezama s južnom Amerikom

BERLIN, 24. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Njemački kancelar GerhardSchroeder u ponedjeljak je izjavio kako je njegova vlada odlučna unamjeri da produbi odnose sa zemljama južne Amerike te da ne namjeravačekati spore poteze EU-a da se to realizira.
BERLIN, 24. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder u ponedjeljak je izjavio kako je njegova vlada odlučna u namjeri da produbi odnose sa zemljama južne Amerike te da ne namjerava čekati spore poteze EU-a da se to realizira.

"Potrebna je puno tješnja suradnja između Europe i Mercosura", rekao je Schroeder na konferenciji za novinare održanoj zajedno s čileanskim predsjednikom Ricardom Lagosom.

Mercosur je naziv za slobodno trgovinsko područje s Argentinom, Brazilom i Paragvajom te s Čileom i Bolivijom kao pridruženim članovima.

Pregovori između EU-a i članica Mercosura o slobodnom transatlantskom tržištu počeli su prije pet godina, no došlo je do razmirica oko poljoprivrede i industrijskih dobara. Pregovori bi trebali završiti tdo travnja, no promatrači smatraju kako će biti potrebne godine da se oni zaključe.

Schroeder je kazao kao će Berlin u međuvremenu nastojati postići bolje bilateralne odnose posebno s Čileom, koji će posjetiti u jesen, te s Brazilom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙