FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleslalom u Mariboru: Janica 24. nakon prve vožnje, upitno mjerenje vremena

ZAGREB/MARIBOR, 22. siječnja 2005. (Hina) - Trostruka olimpijskapobjednica Janica Kostelić nalazi se na 24. mjestu nakon prve vožnjeveleslaloma Svjetskog kupa na mariborskom Pohorju. Za vodećom,Slovenkom Tinom Maze, zaostaje 2 sekunde i 32 stotinke.
ZAGREB/MARIBOR, 22. siječnja 2005. (Hina) - Trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić nalazi se na 24. mjestu nakon prve vožnje veleslaloma Svjetskog kupa na mariborskom Pohorju. Za vodećom, Slovenkom Tinom Maze, zaostaje 2 sekunde i 32 stotinke.

Druga je Talijanka Putzer, sa zaostatkom od 17 stotinki, a treća je Finkinja Tanja Poutiainen, koja zaostaje 63 stotinke.

Prošlosezonska osvajačica velikog kristalnog globusa Anja Paerson je na petom mjestu i zaostaje 82 stotinke.

Janica Kostelić bila je vrlo začuđena svojim lošim rezultatom.

"Ne znam što je bilo s mjerenjem vremena, no imali su nekih problema na startu. Ubi me ako sam išla tako loše", kazala je Janica, dodavši da je staza dobro pripremeljena.

Tone Vogrinec, dugogodišnji prvi čovjek slovenskog skijanja, a danas član Odbora za alpsko skijanje u Svjetskoj skijaškoj federaciji (FIS), odbacio je mogućnost da je došlo do greške u mjerenju vremena.

"Kod mjerenja ne može biti ni najmanje greške. To se, uostalom, može i kontrolirati. Istina je da novi službeni mjeritelj vremena "Data Track" nije na razini kao "Swatch", koji je prošlih godina to odlično radio. Uostalom i na Sljemenu se vidjelo da je bilo problema s kompjuterima. No, do greške u mjerenju ne može doći. Može biti tek problema u prijenosu podataka do tv ekrana", istaknuo je Tone Vogrinec.

Ove sezone u Svjetskom kupu Janica je najbolji rezultat u veleslalomu ostvarila krajem studenoga u Aspenu, kada je bila treća. Najgori ovosezonski rezultat u ovoj disciplini, ako se ne računa ispadanje u St Moritzu, joj je 22. mjesto u Santa Caterini. Što se tiče Maribora, najbolji veleslalomski plasman na Pohorju postigla je 2001., kada je bila peta.

Druga hrvatska predstavnica na današnjem veleslalomu u Mariboru Ana Jelušić, koja je imala startni broj 50, nije ušla u drugu vožnju. Bila je 41., sa 3 sekunde i 28 stotinki zaostatka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙