FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN pokreće "drugu fazu" u pomoći žrtvama tsunamija

BANGKOK, 21. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Napori međunarodnezajednice da pomogne zemljama što ih je 26. prosinca pogodiokatastrofalni potres nakon kojega su uslijedili razorni tsunamiji,kreće u "drugu fazu", tijekom koje će se, nakon dosadašnjeg slanjahitno potrebne pomoći stanovništvu, težište staviti na obnovuinfrastrukture, izvijestila je UN-ova izaslanica za posljedicetsunamija Margareta Wahlstrom na konferenciji za novinare u Bangkoku.
BANGKOK, 21. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Napori međunarodne zajednice da pomogne zemljama što ih je 26. prosinca pogodio katastrofalni potres nakon kojega su uslijedili razorni tsunamiji, kreće u "drugu fazu", tijekom koje će se, nakon dosadašnjeg slanja hitno potrebne pomoći stanovništvu, težište staviti na obnovu infrastrukture, izvijestila je UN-ova izaslanica za posljedice tsunamija Margareta Wahlstrom na konferenciji za novinare u Bangkoku.

"Nakon prve hitne pomoći stanovništvu pogođenom katastrofom prelazimo na drugu fazu akcije koja će biti usredotočena na nastojanja da stanovništvu ugroženih područja što prije omogućimo povratak u što normalniji život, tako da mogu nastaviti sa svojim poslovima, da djeca mogu nastaviti pohađati škole te da spriječimo izbijanje raznih bolesti", kazala je izaslanica.

Predviđeno je postupno smanjenje dopreme pomoći vojnim helikopterima, koji su još jedini način dopreme humanitarne pomoći u izolirana područja pogođena tsunamijima, posebno u indonezijsku pokrajinu Aceh.

Wahlstrom je objasnila kako će se humanitarne agencija od sada nastojati usredotočiti na popravak infrastrukture, prometnica i luka kojima će se dopremati daljnja pomoć stotinama tisuća preživjelih stanovnika koji će jedino uz takvu pomoć uspjeti ponovno nastaviti normalan život.

Izaslanica je također kazala kako "za sada nema sigurnosnih problema u Acehu". Pobunjenici u toj indonezijskoj pokrajini već su nekoliko puta istaknuli kako pozdravljaju humanitarne napore međunarodne zajednice te ih ne namjeravaju ometati u njihovu poslu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙