FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Piloti preživjeli sudar zrakoplova

CANBERRA, 21. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Sudar u zraku dvajuaustralskih vojnih akrobatskih zrakoplova u petak su preživjela obapilota bez većih i ozbiljnijih ozljeda, jer je jedan iskočio izzrakoplova, prije nego što je pao na zemlju, dok je drugi pilotsigurno prizemljio drugi zrakoplov.
CANBERRA, 21. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Sudar u zraku dvaju australskih vojnih akrobatskih zrakoplova u petak su preživjela oba pilota bez većih i ozbiljnijih ozljeda, jer je jedan iskočio iz zrakoplova, prije nego što je pao na zemlju, dok je drugi pilot sigurno prizemljio drugi zrakoplov.

Nesreća se dogodila tijekom rutinske vježbe blizu grada Sale u južnoj državi Viktorija, a zrakoplovi su prije sudara letjeli u skupnoj formaciji.

Pali zrakoplov tipa PC-9/A bio je dio elitnog Roulettes akrobatskog tima Australskih kraljevskih zračnih snaga.

Svjedokinja nesreće Marge Crank kazala je kako je vidjela da je jedna zrakoplov pao na njenu farmu i kako je pilot iskočio i uspješno otvorio padobran kojim se spustio u blizini.

Začula sam tresak i vidjela da je pao (zrakoplov) i zapalio se, nakon čega sam potrčala niz livadu i zagrlila pilota, jer mi je bilo drago da je dobro, izjavila je Crank za lokalni radio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙