FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri napada automobilom bombom u Bagdadu

ZAGREB/BAGDAD, 19. siječnja 2005. (Hina) - Najmanje je desetero ljudipoginulo u srijedu ujutro u tri eksplozije automobila bombi uBagdadu, javljaju novinske agencije.
ZAGREB/BAGDAD, 19. siječnja 2005. (Hina) - Najmanje je desetero ljudi poginulo u srijedu ujutro u tri eksplozije automobila bombi u Bagdadu, javljaju novinske agencije.

Prvo su dva automobila-bombe esplodirala u blizini australskog veleposlanstva te bolnice al-Alwiya, u središtu grada. Poginulo je najmanje osmero ljudi. Među ozlijeđenima su i dvojica australskih vojnika, rekao je dužnosnik iračkog ministarstva unutarnjih poslova a prenijela agencija France presse.

Treći automobil bomba usmrtio je još dvoje ljudi, doznaje se iz iračkih izvora. U eksploziji ispred iračke vojne baze ozlijeđeno je još petero ljudi, kazali su izvori. Incident se dogodio na ulazu u bazu Al-Muthanana.

"Prvo je vozilo eksplodiralo blizu veleposlanstva Australije u 7 ujutro po mjesnom vremenu no nemamo podataka o žrtvama, rekao je isti izvor.

Dva su Iračana ubijena a šest ih je ranjeno pred veleposlanstvom Australije, kazao je pak šef policijske ophodnje Hussein Ali za istu agenciju.

Njemačka dpa javlja da u eksploziji automobila nema australskih žrtava citirajući riječi glasnogovornice ministarstva vanjskih poslova iz Canberre "Nijedan australski djelatnik nije ranjen".

Australija je američki saveznik u Iraku i jedna od prvih zemalja koja se pridružila koaliciji u Iraku uputivši oko 2.000 svojih vojnika. Agencija Reuters podsjeća da je otada Australija smanjila broj svog ljudstva na 900 a oni su uglabnom zaduženi za obnovu Iraka i diplomatsku zaštitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙