FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 20. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 20. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader izrazio je jučer zadovoljstvo što je Hrvatski sabor konsenzusom svih parlamentarnih stranaka donio dokumente važne za početak pregovora s Europskom unijom. Dodao je da još ostaje obveza imenovanja pregovaračkih timova te je najavio da intenzivne pripreme za njihovo utvrđivanje i konstituiranje. Sanader je naglasio kako će Vlada učiniti sve da se pregovori s EU otvore 17. ožujka, te pozvao sve resore i ministarstva da na vrijeme odrade svoj dio posla oko usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnim stečevinama Unije.

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan ponovno je jučer odbacio tvrdnje HNS-a da je na djelu velika koalicija SDP-a i HDZ-a, rekavši kako žestinu obrušavanja HNS-ovaca na njegovu stranku objašnjava HNS-ovim doživljavanjem SDP-a kao konkurentske stranke. Točno je, kaže, da je inicirao suradnju s HDZ-om oko strateškog nacionalnog cilja - ulaska Hrvatske u EU, ali ističe kako i dalje nema suglasja i suradnje SDP-a i HDZ-a oko niza drugih pitanja. "Suradnja da, koalicija ne", istaknuo je Račan.

ZAGREB - Studija o utjecaju na okoliš projekta "Družba Adria" nije cjelovita i stručno utemeljena i potrebno ju je doraditi, odnosno dopuniti, zaključili su jučer u Zagrebu, nakon četiri dana rasprave članovi Komisije za ocjenu cjelovitosti Studije projekta "Družba Adria". Studiji se najviše zamjera što nije obradila posljedice balastnih voda, inertnih plinova (koje tankeri drže u tankovima da ne bi došlo do eksplozije, a koji se ispuštaju prije utovara nafte) te pitanje koliko se zbog povećanog transporta tankera i nafte povećava rizik u odnosu na postojeće stanje.

ZAGREB - Izložbom "Ivan Kožarić - Fotografija", otvorenom sinoć u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, prvi put je kulturnoj javnosti hrvatske metropole predstavljen umjetnički opus na području fotografije akademika Ivana Kožarića, istaknutoga hrvatskog kipara. Akademik Kožarić predstavio je 167 fotografija nastalih u posljednjih nekoliko godina koje je snimio jednostavnom fotografskom opremom koju svakodnevno nosi uza sebe.

ZAGREB -Izložba dvoje suvremenih iranskih umjetnika slikara Habibollaha Ayatollahija - Habiba i kiparice Mahine Nourmah otvorena je sinoć u Muzeju Mimara. Ta je izložba posljednja u nizu događanja pripremljenih u sklopu održavanja velike izložbe "7000 godina perzijske umjetnosti" koja završava 31. siječnja. Habibollah A. - Habib predstavio se s 25 slika inspiriranih igraćim kartama. Kiparica Mahin Nourmah predstavila se s 25 djela, među kojima su skulpture, zidne kompozicije i instalacije izrađene od bronce, kartona, aluminija i plastike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙