FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 21. siječnja

ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak, 21. siječnja.
ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 21. siječnja.

MOKRICE - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader sastat će se u Mokricama sa svojim slovenskim kolegom Janezom Janšom. Sanader i Janša razmotrit će sve aspekte bilateralnih odnosa dviju država, a nezaobilazna tema razgovora bit će i europske integracije. Otvorena pitanja koja od 1991. godine opterećuju hrvatsko-slovenske odnose su konačno utvrđivanje granica, posebice na moru, dug Ljubljanske banke prema hrvatskim štedišama i suvlasništvo nad NE Krško, a od 2003. i hrvatski ekološko-ribolovni pojas na Jadranu. (Izjave za novinare predviđene su oko 14.15 sati.)

ZAGREB - Sveučilište u Beču i Međunarodni centar za obrazovanje novinara (ICEJ) predstavljaju projekt JETiC iz Tempus programa Europske unije. Svrha pola milijuna eura vrijednog projekta stručno je osposobljavanje ICEJ-a kako bi mogao još uspješnije djelovati na hrvatskoj medijskoj sceni i educirati novinare. Trogodišnji program predviđa ciklus osposobljavanja instruktora novinarstva, nakladničku djelatnost i mnogo radionica, seminara i susreta. (Novinarski dom, 18 sati).

BERLIN - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković na čelu hrvatskog izaslanstva boravi u Berlinu na 70. međunarodnom sajmu poljoprivrede, vrtlarstva i prehrambenih proizvoda pod nazivom "Zeleni tjedan". Njemačka ministrica poljoprivrede i zaštite potrošača Renate Kuenast posjetit će u petak hrvatski štand a u toku poslijepodneva će se susresti i s hrvatskim kolegom Čobankovićem.

KIJEV - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana posjetit će Kijev. Solana će imati radni ručak s novim ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom, a sastat će se i s predsjednikom parlamenta Volodimirom Litvinom i bivšim ukrajinskim predsjednikom Leonidom Kučmom.

PEKING - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw boravi u posjetu Kini. Straw će se sastati sa svojim kineskim kolegom Li Zhaoxingom i kineskim premijerom Wen Jiabaom. Važna tema razgovora bit će embargo EU na izvoz oružja Kini, uveden nakon pokolja na Tiananmenu prije 15 godina. Straw je nedavno izjavio da bi embargo mogao biti ukinut do srpnja ove godine.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Duška Gerić-Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙