FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba Vlaste Delimar u Budimpešti

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Izložba istaknute predstavnicesuvremene hrvatske umjetnosti Vlaste Delimar otvorena je u galerijiMagyar Muhely u Budimpešti, doznaje se u četvrtak iz hrvatskogveleposlanstva u mađarskoj prijestolnici.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Izložba istaknute predstavnice suvremene hrvatske umjetnosti Vlaste Delimar otvorena je u galeriji Magyar Muhely u Budimpešti, doznaje se u četvrtak iz hrvatskog veleposlanstva u mađarskoj prijestolnici.

Galerija otvorena prije nekoliko mjeseci uz mađarske autore teži prezentirati i rad inozemnih umjetnika, osobito onih iz susjednih zemalja koji zbog svojih radikalnih nazora izlaze iz okvira tradicionalnog poimanja umjetnosti.

O dosadašnjem radu Vlaste Delimar i njezinim izloženim djelima govorio je pisac i likovni umjetnik, član kuratorija Galerije Balint Szombathy, istaknuvši kao jednu od njezinih glavnih vrlina činjenicu da je i nakon dva i pol desetljeća stvaralaštva potpuno sačuvala izvornu duhovnu i materijalnu čistoću svoje umjetnosti te jedinstven sustav vrijednosti.

U pripremu izložbe uključilo se i hrvatsko veleposlanstvo u Budimpešti, a veleposlanik Stanko Nick je prigodom otvorenja, koje je privuklo velik broj posjetitelja, među njima i pripadnike hrvatske manjine, kazao nekoliko riječi o kulturnim vezama dviju susjednih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙