FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 18. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 4,30 sati:
ZAGREB, 18. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 4,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader i čelnici svih parlamentarnih stranaka danas nastavljaju razgovore vezane uz pripreme za pregovore o priključenju Hrvatske Europskoj uniji. Sanader je na dosadašnjim sastancima s partnerima postigao konsenzus o tome da je priključenje Europskoj uniji projekt od nacionalnog značenja i da na njemu ne treba voditi političke utakmice. Dogovoreno je i da glavni hrvatski pregovarač bude Vladimir Drobnjak, a šefica hrvatskog pregovaračkog tima ministrica Kolinda Grabar Kitarović. Sastanak premijera i predstavnika stranaka održava se dan nakon što se Sanader u Bruxellesu sastao s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i povjerenikom EK za proširenje Ollijem Rehnom.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks najavio je sinoć u razgovoru za Novu TV da će se uskoro zakonski regulirati glasovanje na lokalnim izborima, tako da će se ono omogućiti samo građanima sa stvarnim prebivalištem. Šeks je podsjetio da je izmjenom Zakona o izboru članova predstavničkih tijela lokalne i područne samouprave Hrvatski sabor prihvatio njegov amandman da na lokalnim izborima pripadnici nacionalnih manjina mogu glasovati ako su upisani s prebivalištem i ako stvarno tu prebivaju. "Sada je to nužno proširiti i na sve ostale građane. Pripremljen je nacrt prijedloga zakona koji će vrlo brzo ući u parlamentarnu proceduru", rekao je Šeks, dodavši da je svrha toga da se glasovanje omogući građanima koji stvarno prebivaju i koji nisu samo formalno upisani.

ZAGREB - Od danas je na Ininim benzinskim postajama motorn benzin skuplji prosječno za 1,4 posto, a dizel za prosječnih 2 posto. Najviše, za 3,9 posto poskupilo je lož ulje, koje košta 3,35 kuna, i plavi eurodizel, čija je cijena 3,48 kuna tj. za 4,1 posto veća nego do sada. Motorni benzin s olovom Super 98 košta 7,45 kuna po litri, Eurosuper 95 6,86 kuna, a Super 95 6,76 kuna. Nepromijenjena će ovaj tjedan ostati jedino cijena bezolovnog Supera Plus 98. Cijena Eurodizela je 6,15 kuna po litri, a dizela 6,04 kune po litri.

ZAGREB - Ukupni inozemni dug Hrvatske krajem listopada 2004. godine iznosio je 27,35 milijardi američkih dolara, što u odnosu na kraj 2003. predstavlja povećanje za 3,8 milijardi dolara ili za 15,9 posto, podaci su Hrvatske narodne banke. To je znatno sporiji rast inoduga nego u godini prije, budući da je u prvih deset mjeseci 2003. inozemni dug zabilježio povećanje za 5,6 milijardi dolara ili za 36,3 posto. Relativni pokazatelji stanja inozemne zaduženosti govore da je krajem listopada udio ukupnog inozemnog duga u procijenjenom BDP-u za 2004. iznosio 77,8 posto (izračunato kao omjer kunske protuvrijednosti stanja inozemnog duga u američkim dolarima i procijenjenog kunskog BDP-a za 2004.).

SPLIT - Ogranak političke stranke Libre u Splitu više ne postoji, izjavio je sinoć nakon zatvorene skupštine gradskog ogranka Libre njegov bivši predsjednik i gradonačelnik Splita Miroslav Buličić. Skupština gradskog ogranka stranke održana je sinoć s jedinom točkom dnevnog reda - je li splitska Libra za ili protiv priključenja HNS-u, koje su središnjice tih dviju stranaka dogovorile. Od 30 nazočnih članova splitske Libre, samo se jedan izjasnio za priključenje HNS-u, a 29 ih je bilo protiv, izjavio je Hini Buličić. "Sada će svaki od bivših članova sam za sebe odlučivati hoće li se priključiti nekoj stranci ili ne", kazao je Buličić, dodajući da će on idućih dana prijeći u Liberalnu stranku.

RIJEKA - Sinoć je podizanjem karnevalske zastave u riječkom naselju Zametu počeo 22. riječki karneval, uz zvuke Antonjskog roga i vatromet. Nakon podizanja zastave pročitana je Pusna zakletva i predstavljen je Pust, koji će, kao "krivac za sve", biti spaljen na kraju karnevala, na Pusnu srijedu. "Ključeve grada" će od riječkog gradonačelnika Obersnela "meštar karnevala" Toni preuzeti 21. siječnja, a tada će biti izabrana i nova kraljica Riječkog karnevala. Središnji događaj je Međunarodna karnevalska povorka, u kojoj se 6. veljače u središtu Rijeke očekuje oko 10.000 maškara. Ovogodišnji Riječki karneval bit će najkraći do sada i završit će 9. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙