FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenikom od danas vladaju maškare

ŠIBENIK, 15. siječnja 2005. (Hina) - Šibenikom od danas vladajumaškare, nakon što je šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić točno upodne ključeve grada predala pokladnoj gradonačelnici, predsjedniciUdruge šibenskih maškara "Arlekin" Nevi Baranović.
ŠIBENIK, 15. siječnja 2005. (Hina) - Šibenikom od danas vladaju maškare, nakon što je šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić točno u podne ključeve grada predala pokladnoj gradonačelnici, predsjednici Udruge šibenskih maškara "Arlekin" Nevi Baranović.

Primopredaja je obavljena na Trgu "Medulić", u gradskom središtu, u nazočnosti mnogih građana, Šibenske limene glazbe i mažoretkinja, te gostiju iz vodičkoga Pokladnog senata.

Tema ovogodišnje priredbe u povodu predaje gradskih ključeva bila je bajka o Trnoružici, koja se budi iz stoljetnog sna, kako što se, po riječima pokladne gradonačelnice, i Šibenik konačno budi iz gospodarskog sna.

"Predajem ti ključeve i otvaram gradska vrata i neka veselje gradom vlada. Imate moje povjerenje jer vjerujem u vaše poštenje", rekla je predajući ključeve maškarama šibenska gradonačelnica.

Za vrijeme poklada u studiju Galerije svetog Krševana bit će otvorena dječja likovna radionica Međunarodnoga dječjeg festivala u kojoj će se izrađivati maske.

Završna pokladna svečanost s povorkom maškara gradskim ulicama i paljenjem Krnje na šibenskoj rivi održat će se u subotu, 5. veljače.

U Šibeniku, nekad kolijevci karnevala, pokladne svečanosti obnovila je Udruga građana "Sveti Mihovil" godine 1994., u doba Domovinskog rata.

Uz Udrugu "Arlekin", šibenske maškare ove je godine organizirao i Gradski ured za društvene djelatnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙