FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. siječnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. siječnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BREMERHAVEN - Najstariji komad leda na svijetu izvađen je iz duboke rupe na Antarktici kako bi znanstvenicima pružio uvid u klimu prije gotovo milijun godina, dok se čovjek još nije pojavio na Zemlji. Heinz Miller iz Instituta za polarna i oceanografska istraživanja Alfred Wegener, koji je vodio projekt, izjavio je da se svrdlo zaustavilo na dubini od 3.270 metara, kada je naišlo na područje gdje se led topio pod utjecajem lave. Izvađeni led je bio star oko 900.000 godina. Miller je rekao da nije očekivao otkriće tako starog leda, budući da je cilj bio doći do dubine koja bi odgovarala starosti od 500.000 godina. U vremenu iz kojeg datira led svijetom su vladali sisavci, no humanoidi su tada bili na stupnju Homo erectusa, a ti preci suvremenog Homo sapiensa živjeli su diljem Euroazije.

STOCKHOLM - Bučno vođenje ljubavi nije razlog za izbacivanje iz stana, sve dok se odvija po danu, objavila je švedska agencija za iznajmljivanje stanova. Jedna tvrtka u gradu Borlaengeu, 200 kilometara sjeverozapadno od Stockholma, donijela je takvu odluku nakon što su se susjedi jednog zaljubljenog para kolektivno pobunili protiv njihovih glasnih popodnevnih seksualnih užitaka. Ta tvrtka navodi da je vođenje ljubavi dio normalnog obiteljskog života i nikako ne može biti razlog za izbacivanje iz stana. I točno, takav je švedski zakon. Susjede se ne smije uznemiravati bukom - bilo da dolazi iz televizora, glazbenih uređaja ili postelje - ali samo navečer i noću. Stoga je i pritužba navedenih stanara odbačena jer se zaljubljeni par može "čuti" gotovo svakodnevno, ali samo tijekom popodneva.

SYDNEY - Političari u australskoj saveznoj državi Victoriji javno su zamoljeni da doniraju spermu kako bi zaustavili pad zaliha u jednoj klinici za umjetnu oplodnju. Klinika Monash uputila je pismo 25-orici zastupnika u državnom parlamentu, odnosno svima mlađima od 45 godina, i zatražila da donacijom sperme postanu primjer za ostale muškarce u Victoriji. "Nadamo se da će neki od uglednika u našoj zajednici postati donatori kako bi i ostali mogli slijediti njihov primjer", navodi se u pismu ravnatelja klinike. Zalihe sperme u toj klinici u znatnom su padu od 1998. godine i usvajanja zakona prema kojem samo muškarci koji su spremni otkriti svoj identitet mogu postati donatori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙