FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Izbori, promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 9,30sati
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 9,30 sati

ZAGREB - Jutros u 7 sati u Hrvatskoj su otvorena birališta na kojima će hrvatski građani do 19 sati među 13 kandidata birati predsjednika države. Na hrvatskim predsjedničkim izborima pravo biranja ima 4,403.871 birača, od kojih je njih 4.003.645 na popisu u Hrvatskoj, a oko 400 tisuća ima prebivalište u inozemstvu. Prvi privremeni rezultati bit će objavljeni poslije ponoći. Da bi se izabrao predsjednik potrebno je da jedan od 13 kandidata osvoji najmanje 50 posto plus jedan glas svih birača koji će glasovati. Ako ni jedan to ne uspije, za 15 dana predsjednik će se izabrati u drugom krugu u koji će ići dva kandidata koja u prvom krugu osvoje najveći broj glasova.

ZAGREB - Zbog odrona za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala između Suhog Potoka i Krila Jesenice. Obilazan smjer za mala vozila je Žrnovnica- Tugare- Naklice- Omiš, a za teretna Split-Dugopolje-Bisko-Šestanovac-Dupci. Magla smanjuje vidljivost na području Zagrebačke županije, ponegdje i na 100 metara, zatim na autocesti A4 od Zagreba prema Brezničkome Humu i autocesti A1 Jezerane- Otočac- Gospić, te na da području Delnica. Sve glavne prometnice u državi su prohodne, no, zbog skliskih kolnika na područjima s maglom, te na mostovima, prijevojima i kroz usjeke, treba voziti pozornije.

ZAGREB - Na Jadranu će biti pretežno sunčano, a navečer se očekuje prolazno naoblačenje. U unutrašnjosti umjereno do znatno oblačno, mjestimice s maglom. Prema večeri slabe oborine, u gorju snijeg, a u nizinama u kiša, koja će u noći ponegdje prijeći u snijeg. Vjetar većinom slab, u gorju mjestimice umjeren, jugozapadni. Potkraj dana zapuhat će umjeren sjevernjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura. Najviša temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 13 stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙