FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prikazan dokumentarac "Mi smo osjetili, vi ne zaboravite"

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Dokumentarni film Andreje Dečak iDubravka Kovača "Mi smo osjetili, vi ne zaboravite" prikazan jevečeras na tribini u zagrebačkoj Hrvatskoj kulturnoj zakladi.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Dokumentarni film Andreje Dečak i Dubravka Kovača "Mi smo osjetili, vi ne zaboravite" prikazan je večeras na tribini u zagrebačkoj Hrvatskoj kulturnoj zakladi.

O filmu koji govori o stradanju i životu hrvatskih branitelja uz autore filma govorili su dragovoljci Domovinskoga rata Zvonimir Trusić, Velimir Kvesić i Mladen Pavković.

"Hrvatski narod nema nikakva razloga biti inferioran prema drugim narodima", napomenuo je Trusić i ustvrdio kako se danas čak i "zakonskom regulativom Hrvate stavlja u inferioran položaj u vlastitoj državi".

"Koliko se gazi dostojanstvo hrvatskih branitelja pokazuju slučajevi ponovnoga suđenja junacima Domovinskoga rata u Splitu i Bjelovaru," rekao je Kvesić i dodao kako će im se očito suditi sve dok ih ne osude.

Borio sam se za neovisnu ali i slobodnu Hrvatsku, napomenuo je Kvesić i dodao kako se on ne osjeća "slobodnim sve dok se progone drugi hrvatski branitelji".

Mladen Pavković je pozvao vlasti da zakonski zabrane zvijezdu petokraku jer su, kako je rekao, pod njom srpske postrojbe okupirale grad Vukovar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙