FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Princ Harry bi trebao posjetiti Auschwitz

LONDON, 13. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Centar Simon Wiesenthal učetvrtak je zatražio da britanski princ Harry posjeti bivši nacističkilogor Auschwitz u znak kajanja jer je na jednoj privatnoj kostimiranojzabavi, dva tjedna prije obilježavanja 60. obljetnice oslobođenja ovogkoncentracijskog logora, nosio nacističku uniformu.
LONDON, 13. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Centar Simon Wiesenthal u četvrtak je zatražio da britanski princ Harry posjeti bivši nacistički logor Auschwitz u znak kajanja jer je na jednoj privatnoj kostimiranoj zabavi, dva tjedna prije obilježavanja 60. obljetnice oslobođenja ovog koncentracijskog logora, nosio nacističku uniformu.

Dvadesetogodišnji unuk kraljice Elizabethe II. ispričao se što je nosio nacistički znak svastiku na rukavu i vojničku košulju s nacističkim obilježjima na zabavi u subotu, ali skupine za zaštitu ljudskih prava i političari tvrde da treba napraviti više.

"To je sramotan čin nepoštivanja žrtava, ne samo vojnika iz njegove zemlje koji su izgubili živite boreći se protiv nacista nego i prema žrtvama holokausta koji su bili najveće žrtve nacizma", kazao je dekan Centra Simon Wiesenthal rabin Marvin Hier.

"Pozivamo princa Harryja da prati britansko izaslanstvo na obilježavanju 60. obljetnice oslobađanja Auschwitza 27. siječnja. Tamo će vidjeti rezultate tog omraženog simbola kojeg je nerazumno odlučio nositi".

Fotografije mlađeg sina pokojne princeze Diane i nasljednika britanskog prijestolja princa Charlesa u nacističkoj odori objavljene su u subotnjem izdanju "Suna" u Velikoj Britaniji, kao i u izraelskim novinama te na web stranicama diljem svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙