FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: manje prometnih nesreća, ali više poginulih

ŠIBENIK, 12. siječnja 2005. (Hina) - Na prometnicama Šibensko-kninskežupanije prošle se godine dogodilo oko 2500 prometnih nesreća, što je9 posto manje u odnosu na prethodnu godinu, ali je u njima smrtnostradala 31 osoba ili 13 posto više nego lani, priopćila je danaspolicija.
ŠIBENIK, 12. siječnja 2005. (Hina) - Na prometnicama Šibensko-kninske županije prošle se godine dogodilo oko 2500 prometnih nesreća, što je 9 posto manje u odnosu na prethodnu godinu, ali je u njima smrtno stradala 31 osoba ili 13 posto više nego lani, priopćila je danas policija.

Najviše ih se dogodilo u srpnju i kolovozu, blizu 700, a u šibensko-kninskoj Policijskoj upravi procjenjuju da će se slična situacija ponoviti i u ovogodišnjoj ljetnoj sezoni, posebno "s obzirom na očekivano povećanje broja turista, a time i automobila na šibenskim prometnicama".

Najviše osoba poginulo je na državnim cestama D 8 (Jadranska magistrala) i D 58 (Šibenik - Split preko Boraje), a najviše prometnih nesreća dogodio se subotom (390).

U policiji očekuju da će dovršenje autoceste Zagreb - Split, od čvora Pirovac do čvora Vrpolje, od kraja lipnja ipak pridonijeti rasterećenju državnih cesta na tom području.

Više od 90 posto prometnih nesreća u prošloj godini posljedica su izravne greške vozača, najčešće nepropisne ili neprilagođene brzine, a zatim vožnje na nedovoljnom razmaku i nepoštivanja prednosti prolaza.

Šibensko-kninska Policijska uprava utvrdila je tijekom prošle godine gotovo 47.000 prometnih prekršaja, naplatila više od 4100 novčanih kazni, isključila iz prometa oko 1100 vozila i 2139 vozača, te privremeno oduzela 438 vozačkih dozvola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙