FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večeras se uspostavlja promet na pruzi Bologna-Verona

RIM, 9. siječnja 2005. (Hina/AR) - Svi ostaci dvaju vlakova koji su sesudarili 7. siječnja na pruzi Bologna - Verona, u jednoj od najtežihželjezničkih nesreća u Italiji u kojoj je poginulo 17 osoba, uklonjenisu u nedjelju pa će navečer promet biti ponovo uspostavljen.
RIM, 9. siječnja 2005. (Hina/AR) - Svi ostaci dvaju vlakova koji su se sudarili 7. siječnja na pruzi Bologna - Verona, u jednoj od najtežih željezničkih nesreća u Italiji u kojoj je poginulo 17 osoba, uklonjeni su u nedjelju pa će navečer promet biti ponovo uspostavljen.

Još nije utvrđen točan uzrok nesreće, ali se prema dosadašnjim pokazateljima smatra da je magla najvjerojatniji uzrok za sudar putničkog i teretnog vlaka.

Vlakovođa putničkog vlaka koji je dolazio iz Verone nije mogao, zbog guste magle, vidjeti semafor. No, otvorena je polemika oko činjenice da vlak nije bio opskrbljen i ostalim sigurnosnim uređajima, kao što je većina lokomotiva koje se automatski zaustavljaju u slučaju ljudske nepažnje.

Iz lokomotiva su izvađene crne kutije koje su na analizi. Utvrđen je i konačni broj poginulih u nesreći, radi se 17 osoba i sve su identificirane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙