FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabotaže naftne infrastrukture u Iraku

BAGDAD, 10. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Sabotaže na sjeveru Irakadovele su do prisilne obustave rafiniranja nafte, a gotovo je stao iizvoz, izjavili su u ponedjeljak irački dužnosnici.
BAGDAD, 10. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Sabotaže na sjeveru Iraka dovele su do prisilne obustave rafiniranja nafte, a gotovo je stao i izvoz, izjavili su u ponedjeljak irački dužnosnici.

Oni su rekli da su napadi na naftna postrojenja posljednjih dana, uključujući izvozne rute i domaće naftovode, doveli do zastoja proizvodnje.

"Sustav je praktički pao. Treba nam jedan tjedan da pokrenemo rafiniranje, a još više za nastavak izvoza", rekao je jedan dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Naftna postrojenja na sjeveru imaju smanjeni kapacitet od 700.000 barela dnevno, uključujući 500.000 barela dnevno za izvoz kroz naftovod koji vodi do turske luke Ceyhan. Protok nafte kroz taj naftovod je zaustavljen otkad je napadnut 18. prosinca.

Sabotaže su eskalirale prošlog mjeseca. One su otežale popravke, ugrozile sigurnost zaposlenika Sjeverne naftne kompanije i produbile krizu s nestašicama goriva i električne energije u većem dijelu zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙