FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas proglasio pobjedu na palestinskim predsjedničkim izborima

RAMALLAH, 10. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Vođa PLO-a Mahmud Abasproglasio je u nedjelju pobjedu na palestinskim predsjedničkimizborima i posvetio je uspomeni na pokojnog povijesnog vođu JaseraArafata.
RAMALLAH, 10. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Vođa PLO-a Mahmud Abas proglasio je u nedjelju pobjedu na palestinskim predsjedničkim izborima i posvetio je uspomeni na pokojnog povijesnog vođu Jasera Arafata.

Prema rezultatima izlaznih anketa, Abas je velikom većinom glasova izabran za predsjednika Palestinske samouprave naslijedivši tako na toj dužnosti Jasera Arafata.

"Ovu pobjedu posvećujemo uspomeni na mučeničkog vođu Jasera Arafata, kao i dušama naših mučenika, ranjenika i 11.000 osoba zatočenih", rekao je na skupu u Ramallahu u nazočnosti više stotina pristaša.

Abas koji je bio glavni favorit na predsjedničkim izborima zahvalio je Palestincima što su glasovali za njega i obećao im da će prekinuti njihove patnje.

"Radit ću na tome da se prekinu patnje palestinskog naroda jer on zaslužuje naše štovanje i našu vjernost", dodao je.

Na palestinskim predsjedničkim izborima izašlo je 70 posto upisanih glasača, izvijestio je predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva (CEC) Hana Nasser.

"Odziv upisanih glasača bio je do 70 posto", kazao je Nasser na konferenciji za novinare u Ramallahu.

Po njegovim riječima na izbornim listama bilo je upisano oko 1,1 milijun birača.

Dodao je da je na izborima sujelovalo i 10 posto od 700.000 Palestinaca koji nisu bili na izbornim listama, ali su imali pravo glasovanja.

Neupisani birači mogli su glasovati na posebnim biračkim mjestima, pa je tako u nedjelju popodne izbila prepirka između Abasovih protukandidata i CEC-a koji je odlučio da će neupisanima omogućiti da glasuju tamo gdje žele.

Više Abasovih takmaca ocijenili su da bi taj potez mogao biti povod za prijevare i višekratno glasovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙