FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. siječnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 10. siječnja 2005.(Hina) -

ZAGREB - Dvoje predsjedničkih kandidata Stjepan Mesić i Jadranka Kosor danas će se prvi put izravno sučeliti, i to dva puta. Od 18 do 19 sati dvoje kandidata koji se natječu u 2. krugu predsjedničkih izbora sučelit će se u organizaciji Media Servisa u MultiMedijalnom centru u Zagrebu, a u 21,15 sati počinje 70-minutni televizijski duel u programu RTL televizije tijekom kojeg će Mesić i Kosor odgovarati na pitanja iz unutarnje i vanjske politike.

ZADAR - Na dva biračka mjesta - u Karlovcu i u Slivnici Gornjoj u Zadarskoj županiji jučer je ponovljen prvi krug predsjedničkih izbora. Na biračkom mjestu br. 5 u Zadarskoj županiji u Slivnici Gornjoj kod Posedarja najviše glasova dobila je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor. Za nju su glasala 53 birača od 83-oje koji su izašli na biralište. Na biračkom mjestu broj 5 u Karlovcu najviše glasova dobio je predsjednički kandidat Stjepan Mesić - za njega je glasovalo 106 birača od 177 koliko ih je izašlo na ponovljene izbore. Izbori su ponovljeni jer je u glasačkim kutijama na ta dva birališta nađen po glasački listić viška.

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) ponovno je podsjetilo hrvatske državljane da mogu provjeriti jesu li upisani u popis birača, i to kod državnih ureda za opću upravu u njihovu redovitom radnom vremenu i na Internet stranici (www.izbori.hr). Građani koji na dan drugog kruga predsjedničkih izbora, u nedjelju, 16. siječnja namjeravaju boraviti izvan mjesta prebivališta u Hrvatskoj, svoje biračko pravo mogu ostvariti ako do srijede, 12. siječnja do 12 sati podignu potvrdu o ispisu iz popisa birača u mjestu prebivališta s kojom će moći glasovati u mjestu svoga boravka na dan izbora. Građani koji će se na dan izbora zateći u inozemstvu, mogu glasovati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima s potvrdom ureda za opću upravu koju u mjestu svoga prebivališta mogu podići do petka, 14. siječnja.

ZAGREB - Za hrvatski bankovni sustav u 2004. karakterističan je nastavak snažnog rasta kunskih štednih i oročenih depozita te umjerenije povećanje deviznih depozita. Na kraju listopada prošle godine, po najnovijim podacima Hrvatske narodne banke, kunski štedni i oročeni depoziti u bankama iznosili su 23,7 milijardi kuna, s godišnjom stopom rasta od 36,6 posto. Istodobno, devizni su depoziti na kraju listopada iznosili 80 milijardi kuna u kunskoj protuvrijednosti, ostvarivši godišnju stopu rasta od 4,9 posto. Ako se isključi utjecaj tečaja, godišnja stopa rasta deviznih depozita je veća i iznosi 7,7 posto. U ukupnim deviznim depozitima 84 posto čine depoziti stanovništva koji i dalje predstavljaju najvažniji izvor sredstva za banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙