FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najveća pljačka u Belfastu: Ahern odbacio demanti IRA-e

DUBLIN, 9. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Irski premijer Bertie Ahernrekao je u nedjelju da je siguran kako je Irska republikanska armija(IRA) odgovorna za pljačku sjevernoirske banke u Belfastu koja sedogodila 20. prosinca, odbacivši demanti IRA-e i njezina političkogkrila Sinna Feina.
DUBLIN, 9. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Irski premijer Bertie Ahern rekao je u nedjelju da je siguran kako je Irska republikanska armija (IRA) odgovorna za pljačku sjevernoirske banke u Belfastu koja se dogodila 20. prosinca, odbacivši demanti IRA-e i njezina političkog krila Sinna Feina.

Rekordna pljačka 26,5 milijuna funta (38 milijuna eura, 50 milijuna dolara) "djelo je IRA-e s kojim njezino političko čelništvo mora biti upoznato", kazao je Ahern za javni radio RTE.

Martin McGuinness, drugi čovjek Sinna Feina izjavio je da IRA nije umiješana i da policija nema "ni najmanjeg dokaza za svoje tvrdnje".

Čelništvo IRA-e osudilo je "pokušaj da se njezini aktivisti nazivaju zločincima".

Ahern je dodao se napori za postizanje mirnog rješenja u Sjevernoj Irskoj moraju nastaviti unatoč ovoj krađi koja "ne olakšava stvar". "Svi moramo biti dovoljno jaki kako bismo omogućili nastavak mirovnog procesa", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙