FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D o p u n a novim podatkom vijesti HNA7603 "Drniš: preminuo lovac koji je nagazio na minu"

ŠIBENIK, 9. siječnja 2005. (Hina) - Vijest HNA7603 "Drniš: preminuolovac koji je nagazio na minu" dopunjavamo novim podatkom policije dasu se članovi liječničke ekipe, brat poginulog i pirotehničari uspjelis mrtvim tijelom oko 16.10 sati spustiti u podnožje brda i tako izićiiz miniranog područja.
ŠIBENIK, 9. siječnja 2005. (Hina) - Vijest HNA7603 "Drniš: preminuo lovac koji je nagazio na minu" dopunjavamo novim podatkom policije da su se članovi liječničke ekipe, brat poginulog i pirotehničari uspjeli s mrtvim tijelom oko 16.10 sati spustiti u podnožje brda i tako izići iz miniranog područja.

Dopunjena vijest glasi:

DRNIŠ: PREMINUO LOVAC KOJI JE NAGAZIO NA MINU

Dvadesetosomogodišnji mladić iz mjesta Gradac u okolici Drniša, koji je danas oko 11 sati tijekom lova na brdu Ilova glava nagazio na minu, teško se ozlijedivši, preminuo je oko 14,30 sati na mjestu nesreće, priopćila je šibensko-kninska Policijska uprava.

Budući da je riječ o planinskoj goleti, unesrećenom lovcu nije mogla pružiti pomoć ekipa hitne službe Doma zdravlja Drniš, koja je dio puta prešla džipom te pješice.

U pomoć je pozvan i helikopter Hrvatske vojske, ali zbog nepristupačnog terena nije se mogao prizemljiti niti spustiti spasioca.

Liječnička ekipa, brat stradalog, koji je mobilnim telefonom i pozvao liječničku ekipu, i policijski pirotehničari uspjeli su se s mrtvim tijelom oko 16.10 sati spustiti u podnožje brda i tako izići iz miniranog područja, izvijestila je glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Rosanda Truta.

Tijelo 28- godišnjaka bit će prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku.

Inače, nesreća se dogodila na vrhu Svilaje, na području zvanom Ivova Glava. Riječ je o državnom lovištu kojim gospodari lovačka udruga "Skol" općine Ružić.

Kako se doznaje od načelnika općine Ružić Josipa Milakovića, to područje na vrhu planine Svilaja iznad sela Mirlović Polje bilo je važna točka obrane tijekom Domovinskog rata i do sada nije sustavno razminirano.

Ovo je prvi smrtni slučaj od mina zabilježen na području općine Ružić, gdje je još veliki dio pod minama, osobito na području Petrova polja i planine Svilaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙