FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 8. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 8. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

SPLIT - Predsjednik Vlade Ivo Sanader potvrdio je danas da se sinoć sastao s ministrom zdravstva Andrijom Hebrangom, ali je napomenuo da se nisu dogovorili o njegovu odlasku s dužnosti, nego da su se složili da zasad taj posao obavlja državni tajnik. "Ministar Hebrang nastavlja liječenje u Zagrebu i može komunicirati i davati savjete telefonom", rekao je Sanader u Splitu, gdje je nazočan proslavi 15. obljetnice splitskoga HDZ-a. Kao predsjednik Vlade, nastavio je, iznimno cijenim činjenicu da je pred hrvatsku javnost izišao s vrlo jasnom dijagnozom i liječničkim nalazima. "Naš sinoćnji sastanak i nije bio s ciljem da razgovaramo o planovima, već sam se želio potanko upoznati s njegovim zdravljem", izjavio je Sanader odgovarajući na novinarska pitanja.

ZAGREB - Izborni stožer Stjepana Mesića - osvrčući se na jučerašnju izjavu glasnogovornika izbornog stožera Jadranke Kosor da će imena donatora kampanje objaviti samo ako se oni s tim slože - ocijenio je kako HDZ ne želi provoditi hrvatske zakone. "To je protuzakonito", rekla je voditeljica financija Mesićevog stožera Štefanija Balog, pozivajući se na izjavu Ratka Mačeka u sinoćnjem Dnevniku HTV-a. Balog je napomenula da u Zakonu o financiranju izborne promidžbe za izbor Predsjednika Republike stoji da su svi kandidati dužni Državno izborno povjerenstvo točno izvijestiti tko i koliko novca donira u kampanju. Rekla je da je Mesićev stožer dostavio drugo prijevremeno izvješće o financiranju kampanje u kojemu stoji da je, zaključno s jučerašnjim danom, prikupljeno nešto više od četiri milijuna kuna, a da je utrošeno 3,9 milijuna.

SPLIT - Predsjednik HDZ-a i Vlade Ivo Sanader prozvao je predsjednika Republike Stjepana Mesića da se služi "nedopustivim obmanama", bez obzira što je u tijeku predizborna kampanja. "Ne može Stipe Mesić reći da će dati strategiju za gospodarski razvoj Hrvatske, a što je radio proteklih pet godina. Ne može se hrvatski narod varati takvim obmanama", rekao je Sanader u Splitu na svečanosti obilježavanja 15. obljetnice osnutka tamošnjeg HDZ-a. Naglasio je kako "zbog takvih obmana" poziva sve hrvatske građane da glasuju za Jadranku Kosor. Kosor je okupljenima rekla da će pobijediti Mesića u drugom krugu predsjedničkih izbora, 16. siječnja.

ZAGREB - U skladištu mješovite robe kod tržnice u Dubravi prijepodne je zbog zasad neutvrđenih razloga buknuo požar koji je učinio veću štetu, priopćila je zagrebačka policija. Po prvim procjenama policije, požar, koji su vatrogasci ugasili oko 12,30 sati, uzrokovao je veću štetu. Na mjesto događaja poslana je ekipa kriminalističke policije kako bi očevidom utvrdila uzroke požara te procijenila štetu. Policija je utvrdila da je požar buknuo u dijelu skladišta kojim se koristi zagrebačka tvrtka mješovite robe "Kom Buha-Bing", veličine 420 četvornih metara, te da je vatra zahvatila veću količinu uskladištene robe, koja je znatno uništena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙