FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraga zbog fašističkog pozdrava nogometaša Paola Di Canija

RIM, 8. siječnja 2005. (Hina/AR) - Talijanska specijalna policija(DIGOS) otvorila je istragu protiv nogometaša rimskog Lazia Paola DiCanija zbog navodnog fašističkog pozdrava, a danas je slučaj poprimioi političke konotacije.
RIM, 8. siječnja 2005. (Hina/AR) - Talijanska specijalna policija (DIGOS) otvorila je istragu protiv nogometaša rimskog Lazia Paola Di Canija zbog navodnog fašističkog pozdrava, a danas je slučaj poprimio i političke konotacije.

Naime, po završetku rimskoga derbija u kojem je 6. siječnja Lazio sa 3:1 savladao gradskog rivala Romu, Di Canio je pozdravljao navijače Lazija i uzdigao ruku u navodni fašistički pozdrav. List "Corriere della Sera" objavio je sliku Di Cania s fašističkim ozdravom, a policija će pregledati sve tv-snimke kako bi utvrdila postoje li razlozi i za pokretanje krivičnog postupka za apologiju fašizma.

Posebnu istragu otvorio je i Talijanski nogometni savez, te bi, utvrdi li se da je Di Canio uzdignuo ruku u fašistički pozdrav, mogao kazniti rimskog igrača s nekoliko utakmica neigranja.

Di Canio je izjavio kako nema nikakvih političkih znakova u njegovu veselju poslije utakmice, ali talijanski političari na razne načine tumače njegov pozdrav, a desnica bi ga htjela imati i na svojim izbornim listama na slijedećim regionalnim izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙