FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV:Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 6. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 6. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas kako će se s potpredsjednikom Vlade i ministrom zdravstva i socijalne skrbi Andrijom Hebrangom naći danas ili vjerojatnije sutra, te da će ga Hebrang izvijestiti o svojim namjerama, sukladno onome što je doznao u dobivenim konačnim liječničkim nalazima, nakon operacije. Sanader je odbacio ocjene novinara kako je u nedjelju, 2. siječnja, po završetku prvog kruga predsjedničkih izbora, kritizirao koalicijske partnere - predstavnike manjina, zbog javne potpore Stjepanu Mesiću, te kako je navodno tražio od njih da u drugom krugu predsjedničkih izbora podupru kandidatkinju HDZ-a Jadranku Kosor. "Nisam to tražio od njih, ako se dobro sjećate, nego od birača", rekao je Sanader.

SPLIT - U Kaštel Starom, na privatnom posjedu, uz rub stare kaštelanske ceste danas je uočen veliki plakat generala Ante Gotovine, protiv kojega je Haaški sud podignuo optužnicu. Ispod plakata napisan je tekst: "Neznanje i nesposobnost nećete plaćati Gotovinom." Splitsko-dalmatinska Policijska uprava potvrdila je da je plakat postavljen, no nije priopćila pojedinosti, ističući da za to nije ovlaštena.

ZAGREB - Zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Novak izjavio je da su predsjednički kandidat Miroslav Rajh i novinar Domagoj Margetić sinoć privedeni i prekršajno prijavljeni zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju i Zakona o sigurnosti prometa na cestama tijekom prosvjeda, koje su predvodili u ponedjeljak i utorak središtem Zagreba. Novak je naglasio kako ti prosvjedni skupovi nisu bili prijavljeni, te kako su prosvjednici ometali promet. Nakon što su saslušani kod prekršajnog suca, Rajh i Margetić pušteni danas oko 12,45 sati. Sve je počelo u ponedjeljak, javnim prosvjedom u organizaciji bivšeg predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića kada su, nakon Mikšićevog odlaska, prosvjed nastavili voditi i organizirati Rajh i Margetić.

DALJ - Osječko-poljski i baranjski episkop Lukijan predvodio je večeras središnju proslavu Badnjaka po julijanskom kalendaru za Osječko-poljsku i Baranjsku eparhiju u crkvi sv. Dimitrija u Dalju. Tradicionalno je ispred crkve zapaljena vatra, simbol svjetla Isusova rođenja, a zatim se badnjak (božićno drvce od hrastovih grančica) unosi u crkvu. Čestitajući pravoslavnim vjernicima Badnju večer i Božić, episkop Lukijan je istaknuo da je "danas više nego ikad Isus potreban svakom čovjeku". Podsjetio je na problem današnjeg čovjeka, koji zaboravlja na Isusove poruke dobrote i ljubavi, ističući: "Bog nije Bog bune, nego mira i ljubavi!"

ZAGREB - Policija još traga za trojicom pljačkaša Privredne banke Zagreb u Središću, koji su sinoć oko 19 sati maskirani i naoružani pištoljima uzeli nekoliko stotina tisuća kuna, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinstvo zagrebačka Policijska uprava. Policija je izvjestila da se jučer dogodilo i razbojstvo na parkiralištu trgovačkog centra King Crossa u Susedgradu, gdje je službeniku mjenjačnice oduzeto oko dvjesto tisuća kuna. A na autocesti Zagreb-Lipovac kod odmorišta, "cestovni lopovi" su po starom, poznatom običaju, signalizirajući kvar na automobilu, počinili dvije drske krađe. Oštećeni su jedan državljanin Luxemburga za nekoliko stotina kuna, i državljanin Austrije za više od 15.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙