FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić: Predsjednički izbori namješteni

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Neovisni predsjednički kandidatBoris Mikšić ustvrdio je u ponedjeljak da su u nedjelju održanipredsjednički izbori namješteni i od Državnog izbornog povjerenstva(DIP) zatražio da kod ponovnog prebrojavanja glasova bude njegovpromatrač.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Neovisni predsjednički kandidat Boris Mikšić ustvrdio je u ponedjeljak da su u nedjelju održani predsjednički izbori namješteni i od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) zatražio da kod ponovnog prebrojavanja glasova bude njegov promatrač.

Mikšić je građane pozvao u ponedjeljak na večer na mirno okupljanje na glavnim trgovima hrvatskih gradova i potpisivanje peticije.

Novinarima je pročitao peticiju koju, kako je rekao šalju svim poštenim ljudima u Hrvatskoj i iseljeništvu, a u kojoj, između ostaloga navode da rezultati izbora ne pokazuju pravu volju naroda i sumnju da je hrvatski narod prevaren. Mikšić od građana traži da potpišu peticiju i time zahtjevaju nepristrano prebrojavanje glasova te ih pozvao na mirno okupljanje na glavnim trgovima hrvatskih gradova.

"Ukrajina se ponavlja u Hrvatskoj - to je realnost, to je ovo što danas vidimo kao rezultat ovih izbora", ustvrdio je Mikšić.

Rekao je da detaljniju informaciju, gdje je bilo nepravilnosti ne mogu dati dok sami sve ne prekontroliraju, odnosno dok im se ne omogući prisustvovanje prebrojavanju glasačkih listića. Ukoliko je došlo do nepravilnosti tražit ćemo poništenje izbora i raspisivanje novih.

"Ja se ne predajem, idem dalje, borit ću se jer sam to dužan hrvatskom narodu koji mi je dao tako veliko povjerenje, da se dođe do prave istine", rekao je.

Ustvrdio je da su izborni rezultati dogovoreni između Mesića i Sanadera, a da je Jadranka Kosor žrtveno janje.

Izvještavajući o daljnjim potezima Mikšićev pravni savjetnik Mićo Ljubenko rekao je da su jutros DIP-u uložili prigovor i zato jer smatraju da je jučer odbijen zahtjev da njihov predstavnik bude nazočan kod praćenja prebrojavanja glasova.

Najavio je da će nakon odgovora DIP-a žalbu uložiti Ustavnom sudu.

DIP je u ponedjeljak neprimjerenim i neosnovanim ocijenio Mikšićeve tvrdnje da je bio u lošijoj situaciji od ostalih predsjedničkih kandidata i odbilo njegove tvrdnje da mu nije bilo omogućeno da ima promatrače u DIP-u. Predsjednik DIP-a Ivica Crnić podsjetio je da prema zakonu rad izbornih povjerenstava mogu promatrati predstavnici političkih stranaka koje imaju kandidate, zatim nevladine udruge i strani promatrači. DIP je na to, rekao je Crnić uputio Mikšićev stožer, no unatoč tome on to nije učinio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙