FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnić osudio medije koji su kršili izbornu šutnju

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Državnog izbornogpovjerenstva (DIP) Ivica Crnić u nedjelju je, u ime Povjerenstva,ponovno osudio medije koji su kršili izbornu šutnju i objavljivaliprocjene izbornih rezultata na nedjeljnim izborima za predsjednikadržave.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivica Crnić u nedjelju je, u ime Povjerenstva, ponovno osudio medije koji su kršili izbornu šutnju i objavljivali procjene izbornih rezultata na nedjeljnim izborima za predsjednika države.

To je, kaže Crnić, izazvalo zbrku i sumnje i kod građana i kod predsjedničkih kandidata.

Uz medije, predsjednik DIP-a osudio je i ponašanje GONG-a koji je, također, prije isteka izborne šutnje, izlazio s procjenama.

DIP je, kaže, zainteresiran da se promjene pravila o izbornoj šutnji, pa je već prije godinu dana takav prijedlog uputio prema Vladi i Hrvatskom saboru.

Nekorektnim i neprimjerenim, Crnić je nazvao potez HRT-a koji je noćas u ponoć potpuno marginalizirao službenu konferenciju za novinare DIP-a, tijela koje jedino ima relevantne izborne podatke.

Trebalo bi, napokon, shvatiti da u državi postoje tijela koja su zadužena za provođenje izbora, istaknuo je Crnić koji i sam smatra da bi trebalo promjeniti pravilo da izborna šutnja traje do ponoći, ali i ga i poštovati dok je na snazi.

Uz ogradu da za to nije čuo, nije mogao komentirati novinarski navod prema kojemu će Ustavni sud zbog kršenja izborne šutnje razmatrati ustavnu tužbu protiv dviju televizijskih kuća.

Predsjednik DIP-a ističe da je Povjerenstvo tehnički već tako opremljeno da izborne rezultate može objaviti prije ponoći, žali što noćas nije bilo moguće da hrvatska javnost prati kako se u DIP 'slijevaju' podaci s terena i mijenjaju rezultati.

Opetujući da će Hrvatska budućeg predsjednika izabrati u drugom krugu između Stjepana Mesića i Jadranke Kosor, Crnić je naveo da je, nakon što je obrađeno 99,73 posto birališta, Mesić osvojio 48,92 posto glasova, a Kosor 20,30 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙