FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP: Mikšićeve tvrdnje su neosnovane i neprimjerene

ZAGREB,3. siječnja(Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) ocijeniloje danas neprimjerenim i neosnovanim tvrdnje predsjedničkog kandidataBorisa Mikšića da je bio u lošijoj situaciji u odnosu na ostalih 12kandidata, izvjestio je novinare predsjednik DIP-a Ivica Crnić.
ZAGREB,3. siječnja(Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) ocijenilo je danas neprimjerenim i neosnovanim tvrdnje predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića da je bio u lošijoj situaciji u odnosu na ostalih 12 kandidata, izvjestio je novinare predsjednik DIP-a Ivica Crnić.

Crnić netočnom smatra i Mikšićevu tvrdnju koju je sinoć prenijeli mediji da mu je obećao telefonski razgovor.

Takvu Mikšićevu medijsku manipulaciju smatram objedom na moj i račun DIP-a, izjavio je Crnić, držeći da se radi o objedama kojima se nitko, pa ni predsjednički kandidat, ne bi trebao služiti.

Smatram to zloupotrebom medijskog prostora koji je dan Mikšiću, naglasio je predsjednik DIP-a.

Na novinarsku tvrdnju da Mikšić traži ponavljanje izbora i glasovanja, da najavljuje ustavnu tužbu, Crnić je uzvratio kako je to njegovo puno pravo, te kako će o tome odlučivati Ustavni sud koji je nadležan nadzirati zakonitost provedbe izbora.

DIP je, naveo je, kao neosnovan, odbio Mikšićev prigovor da mu nije bilo omogućeno da ima pomatrače koji bi u DIP-u pratili glasovanje.

Predsjednik DIP-a podsjetio je da prema zakonu, rad izbornih povjerenstava mogu promatrati predstavnici političkih stranaka koje imaju kandidate, zatim nevladine udruge i strani promatrači.

Nezavisni predsjednički kandidati, a takav je bio Mikšić, koji su to htjeli, mogli su koristiti mogućnost promatranja kroz nevladine udruge, istaknuo je Crnić, navodeći da je DIP na to uputio Mikšićev izborni stožer, ali da unatoč tome stožer to nije učinio.

U takvoj situaciji, kad Mikšić nije iskoristio otvorenu mu mogućnost, smatram neprimjerenim i neosnovanim njegove tvrdnje da je bio u lošijoj poziciji od ostalih kandidata, poručio je Crnić.

U prilog ocjeni da su Mikšićeve tvrdnje paušalne, predsjednik DIP-a je naveo i činjenicu da ni jedan promatrač, bilo stranački ili iz nevladine udruge, koji je pratio rad DIP-a, nije na taj rad imao ni jednu primjedbu.

Predsjednik DIP-a odlučno je odbacio sumnje da je noćas, dok su se čekali izborni rezultati, razgovarao s premijerom Ivom Sanaderom.

Sasvim sigurno, nisam imao nikakvih kontakata sa premijerom, uzvratio je Crnić na opetovani novinarski upit.

Razgovarao sam samo sa svojom žemom, ne znam tko Vam je to rekao, ali recite mu da je lažljivac, uzvratio je Crnić novinarki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙