FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usporavanje dinamike građevinskih radova

ZAGREB, 3. siječnja 2004. (Hina) - Fizički obim građevinskih radova uHrvatskoj i u listopadu 2004., četvrti mjesec zaredom na godišnjojrazini, bilježi pad.
ZAGREB, 3. siječnja 2004. (Hina) - Fizički obim građevinskih radova u Hrvatskoj i u listopadu 2004., četvrti mjesec zaredom na godišnjoj razini, bilježi pad.

Tako su građevinski radovi u listopadu 2004. manji su u odnosu na listopad 2003. za 11,1 posto, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku.

Građevinski radovi u razdoblju od siječnja do listopada prošle godine u usporedbi s radovima u istom razdoblju godine prije veći su pak za 2,6 posto, što je njihova najniža kumulativna stopa rasta u 2004.

To pokazuje daljnje usporavanje ranijih visokih stopa rasta građevinske aktivnosti u Hrvatskoj, čiji je dinamični porast potaknut prije svega cestogradnjom, a potom i stanogradnjom.

Tako je primjerice u listopadu 2003. u odnosu na isti mjesec godine prije zabilježen rast od 20,2 posto, dok je u prvih deset prošlogodišnjih mjeseci stopa rasta fizičkog obima građevinskih radova iznosila 23,4 posto.

Očito je usporavanje dinamike rasta graditeljstva u odnosu na 2003., a to je rezultat dovršetka radova na prometnicama te usporavanja investicijske aktivnosti u prošloj godini.

Podaci o strukturi obavljenih građevinskih radova u prvih deset mjeseci lani pokazuju da je 39,4 posto radova odrađeno na zgradama, a 60,6 posto na ostalim građevinama.

Samo listopadu prema vrstama građevina, na zgradama je odrađeno 41,4 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 58,6 posto.

Prema vrsti gradnje, na novim je građevinama u listopadu odrađeno 56,5 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 43,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙