FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP: DO 16 SATI GLASOVALO 42 POSTO BIRAČA

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Oko 42 posto (41,92 posto) ili 1,4milijuna birača izišlo je u nedjelju do 16 sati na izbore zapredsjednika Republike Hrvatske, doznaje se u Državnome izbornompovjerenstvu.
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Oko 42 posto (41,92 posto) ili 1,4 milijuna birača izišlo je u nedjelju do 16 sati na izbore za predsjednika Republike Hrvatske, doznaje se u Državnome izbornom povjerenstvu.

Podatke o odzivu do 16 sati dostavilo je 86 posto biračkih mjesta, to jest njih 5656 od 6557, koliko ih je jutros otvoreno. Na tim je mjestima ukupno upisano 4,003.654 birača.

Taj odziv znatno je manji od odziva na posljednjim predsjedničkim izborima, kada je do 16 sati glasovalo 55,18 posto birača.

Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) za pomoć se obratilo svega 30-ak građana, uglavnom onih s nedoumicom na kojem biračkom mjestu trebaju glasovati, doznalo se u nedjelju popodne u Povjerenstvu.

Građani najviše zovu zbog nedoumice oko birališta, rekao je predsjednik DIP-a Ivica Crnić, navodeći da se dio građana žalio i zbog anketara koji su ih, po izlasku s birališta, tražili da otkriju za koja su glasovali.

Takve su ankete uobičajene u demokratskim zemljama, rekao je Crnić, poručivši građanima da sami odluče hoće li na njih odgovoriti.

Prigovora na izbore do nedjelje popodne nije imao ni jedan od 13 predsjedničkih kandidata.

Upitan za razloge tako malog broja prigovora, predsjednik DIP-a izrazio je nadu kako je to posljedica što je Hrvatska, kao demokracija u odrastanju, izbore dočekala kao nešto normalno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙