PARIZ, 14. prosinca (Hina/AFP) - Slijedeće godine u Francuskoj će se
održati Prvi europski kup regionalnih gastronomskih specijaliteta na
kojem će posebne okuse svojih jela predstaviti kuhari iz 273 regija
starog kontinenta.
Takve manifestacije će se održavati svaku druge godine u drugoj
regiji ili zemlji Europe.
Prvom europskom kupu gastronoma zajednički predsjedavaju predsjednik
Vijeća francuske regije Poitou-Charentes (Poatu-Šarant) i čuveni kuhar
Joel Robuchon (Žoel Robišon). Potporu toj manifesdtaciji su dali Savez
europskih regija, Komitet regija Europske unije i druge institucije
Europske unije, Vijeća Europe kao i profesionalne udruge.
Namijenjeno vrednovanju regionalnih proizvoda i kulinarskih vještina
cijelog kontineta, natjecanje će se održati u četiri kategorije:
predjelo, jelo od ribe, jelo od mesa i dessert.
Osim svog gastronomskog značenja, ovom manifestacijom organizatori
žele uputiti "važnu poruku Europe koja poštuje regionalne kulture" i
poljoprivrede "čija je budućnost u kvaliteti", izjavio je predstavnik
organizatora Prvog europskog kupa regionalnih gastronomskih
specijaliteta.
(Hina) mm
140623 MET dec 94
14HHMM MET dec 94
Zabok pobijedio Cibonu, Alkar porazio Cedevitu Junior
Sigurdsson: Svi jedva čekamo ponovo se pojaviti u Areni Zagreb
Callagher ušao u povijest Atletica, rekorder i dalje Makaay
EK: EU je Rusiji od početka rata za energiju dala iznos za 2400 aviona F-35
Putin posjetio Kursk prvi put od upada Ukrajine u tu rusku regiju
Otvorena izložba "Izvan konteksta" Samire Kentrić
SKV: Hrvatska u 21 sat
FINANCIJSKI SERVIS od 12. ožujka 2025.
Usporedni tečajevi poslovnih banaka primjenjivi 13. ožujka
SKV: Svijet u 21 sat