FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRVI EUROPSKI KUP REGIONALNIH GASTRONOMSKIH SPECIJALITETA

PARIZ, 14. prosinca (Hina/AFP) - Slijedeće godine u Francuskoj će se održati Prvi europski kup regionalnih gastronomskih specijaliteta na kojem će posebne okuse svojih jela predstaviti kuhari iz 273 regija starog kontinenta. Takve manifestacije će se održavati svaku druge godine u drugoj regiji ili zemlji Europe. Prvom europskom kupu gastronoma zajednički predsjedavaju predsjednik Vijeća francuske regije Poitou-Charentes (Poatu-Šarant) i čuveni kuhar Joel Robuchon (Žoel Robišon). Potporu toj manifesdtaciji su dali Savez europskih regija, Komitet regija Europske unije i druge institucije Europske unije, Vijeća Europe kao i profesionalne udruge. Namijenjeno vrednovanju regionalnih proizvoda i kulinarskih vještina cijelog kontineta, natjecanje će se održati u četiri kategorije: predjelo, jelo od ribe, jelo od mesa i dessert. Osim svog gastronomskog značenja, ovom manifestacijom organizatori žele uputiti "važnu poruku Europe koja poštuje regionalne kulture" i poljoprivrede "čija je budućnost u kvaliteti", izjavio je predstavnik organizatora Prvog europskog kupa regionalnih gastronomskih specijaliteta. (Hina) mm 140623 MET dec 94 14HHMM MET dec 94

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙