FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEČAM KOJI SE UGLAVNOM KORISTI U PROIZVODNJI PIVA SMANJUJE HOLESTEROL

WASHINGTON, 5. ožujka (Hina/AP) - Američki znanstvenici otkrili su da ječam, koji se koristi za proizvodnju piva, sadrži komponentu koja smanjuje holesterol, objavio je u utorak američki časopis za istraživanja u poljoprivredi USDA.
HOLESTEROL WASHINGTON, 5. ožujka (Hina/AP) - Američki znanstvenici otkrili su da ječam, koji se koristi za proizvodnju piva, sadrži komponentu koja smanjuje holesterol, objavio je u utorak američki časopis za istraživanja u poljoprivredi USDA. #L# Istraživači Odjela za žitarice američkog ministarstva za poljoprivredu otkrili su da ječam kao i zob sadrži tvar zvanu beta gluken, koja se uklanja u proizvodnji piva, ali koja zato smanjuje nivo holesterola u krvi. Većina uroda ječma u SAD-u, čak 40 posto koristi se za proizvodnju piva, dok se ostatak koristi za prehranu životinja. Stoga su američki znanstvenici pronašli i poseban način proizvodnje ječmenog brašna, bogatog beta glukenima namijenjenog ljudskoj ishrani. "Način proizvodnje ječmenog brašna je vrlo jeftin i ako se komercijalizira uživaoci zdrave hrane peći će više kolača i kruha od ječma", piše USAD. (Hina) bz mm 052010 MET mar 96

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙